Bij de eerste warmte komen vlinders weer tevoorschijn na een periode van rust.
Volledig scherm
Bij de eerste warmte komen vlinders weer tevoorschijn na een periode van rust. © RV

Natuurpunt meldt uitzonderlijk sterke start van het vlinderseizoen

Het bijzonder warme en zonnige lenteweer van de afgelopen dagen heeft voor een sterke en vroege start van het vlinderseizoen gezorgd. Dat meldt Natuurpunt vrijdag. “Overwinterende soorten zoals de dagpauwoog, citroenvlinder en gehakkelde aurelia, die vorig jaar ook al goed vlogen, hebben succesvol overwinterd en vliegen nu al in grote aantallen”, zo zegt Natuurpunt. Het is van 2006 geleden dat het vliegseizoen zo vroeg start.

 1. Betaalt u binnenkort belastingen op verkoop van oude kledij? Vinted gaat info van verkopers aan fiscus doorgeven
  PREMIUM

  Betaalt u binnenkort belastin­gen op verkoop van oude kledij? Vinted gaat info van verkopers aan fiscus doorgeven

  Wie regelmatig kleren, speelgoed of andere spullen op Vinted (ver)koopt, moet binnenkort extra informatie zoals een rijksregisternummer doorgeven. Het online platform gaat die info aan de fiscus bezorgen, samen met een overzicht van hoeveel je verkocht en verdiend hebt via Vinted. Maar wat gaat de fiscus met die gegevens doen? Zal u belastingen moeten betalen op de oude babykleren die u verkoopt? En hoeveel dan? Professor fiscaliteit Michel Maus (VUB) geeft antwoord.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.