Natalia en Bart delen hun 'Liefde voor Muziek'

VTM HEEFT GROOTSE PLANNEN VOOR VLAAMSE SHOWBIZZ

vtm
Natalia en Bart Peeters. Dat zijn de eerste twee grote namen die toegezegd hebben voor de derde reeks van 'Liefde voor Muziek'. De zender wacht nog even met namen te bevestigen, maar dat 'de parel van de Kempen' en 'de Beatle van Boechout' elkaars repertoire onder handen zullen nemen, staat vast. VTM wil, na de finale van '2 Meisjes op het Strand', met een hele rist programma's extra inzetten op de Vlaamse showbizz.

Een vol Klein Strand in Oostende, met ruim 12.000 enthousiaste vakantiekloppers en muziekliefhebbers. Een volksverhuizing én ambiance zoals we die sinds de good old days van 'Tien om te Zien' in Blankenberge al niet meer hadden beleefd. Ja, '2 Meisjes op het Strand' was een schot in de roos. Niet alleen tijdens de opnames, ook thuis voor de buis met vooral veel jonge kijkers. Een signaal dat de VTM-bonzen duidelijk niet gemist hebben. De volgende maanden en jaren wil de zender de Vlaamse showbusiness, de Nederlandstalige muziek, weer nieuw leven inblazen. Artiesten opnieuw de kans geven om een carrière uit te bouwen. Denk daarbij aan Stan Van Samang, dé ontdekking uit de eerste reeks van 'Liefde voor Muziek', als ideale voorbeeld.

Dit najaar vertrekt alweer een nieuwe lading artiesten naar een zuiders oord, om elkaars repertoire onder handen te nemen voor de derde jaargang van het dat programma. "Het moet een topeditie worden, met grote namen en songs die volgend jaar een resem tophits kunnen opleveren", klinkt het in Vilvoorde. Twee toppers kunnen we al bekend maken: Natalia en Bart Peeters. Twee muzikale bommen, zeg maar. Natalia kan zich, na een aantal weifeljaren, eindelijk opnieuw profileren als de strafste zangeres van Vlaanderen, onze eigen Tina Turner. Bart Peeters is, sinds zijn gesmaakte passage bij 'The Voice', al bezig aan een nieuw succesvol hoofdstuk in zijn eindeloze carrière.

Nieuwe Clouseau

VTM heeft goed gekeken naar de respons op '2 Meisjes' en nog meer naar het enorme succes van 'K3 Zoekt K3'. Terwijl Vlaamse toppers nu al bezig zijn met 'Liefde voor Muziek', wil VTM een volwassen, mannelijke versie van 'K3 Zoekt K3' maken. Niels Destadsbader zocht samen met Gerard Joling naar de opvolging van de meidengroep. Begin 2017 gaat hij samen met Laura Tesoro - ook al een ontdekking, maar dan uit 'The Voice' - op zoek naar nieuw, mannelijk zangtalent in 'Popgroep Gezocht'. Jonge zangers met een goede stem, die plakken op het scherm, om een nieuwe Nederlandstalige band te vormen. Geen fotomodellen met funky dancemoves, wel een "gezonde Nederlandstalige popgroep met ballen", zoals VTM het noemt. Een nieuwe Clouseau, zeg maar.

Net als bij 'K3 Zoekt K3' zullen de jongens in een reeks audities en liveshows een professionele jury moeten overtuigen. Of het uiteindelijk een duo, een trio of een kwartet wordt, zal afhangen van het ontdekte talent en de mogelijke combinaties. De winnaars zullen een actieve begeleiding en plugging krijgen.

Naast 'Liefde voor Muziek' en de zoektocht naar een nieuwe Vlaamse popgroep, brengt de zender laat dit najaar de verrassingshow 'Deze is voor Jou'. Volgend jaar staat er ook een nieuwe reeks van 'The Voice Kids' of de volwassen versie 'The Voice van Vlaanderen' op het programma. De zender wil ook een vervolg breien aan '2 Meisjes op het Strand'. Niet meer voor 'slechts' drie afleveringen, maar - als het budget het toelaat - voor "een significant deel van de zomervakantie".

Inschrijven voor 'Popgroep Gezocht' kan via VTM.be

vtm