Ga naar de mobiele website
^ Top

Namen van chauffeurs van gedenkplaat busramp Sierre verwijderd

Het gedenkteken in Saint-Luc.
vmma Het gedenkteken in Saint-Luc.

Woensdag is het exact een jaar geleden dat de busramp in het Zwitserse Sierre plaatsvond, die aan 22 kinderen en zes volwassenen het leven kostte en België in diepe rouw stortte. Een jaar na het drama blijkt nu dat de namen van beide chauffeurs - Geert Michiels en Paul Van de Velde - van een gedenkplaat ter nagedachtenis van de slachtoffers zijn verwijderd. Volgens Zwitserse media werden beide namen eerst overplakt. Nadien kwam er een nieuwe gedenkplaat, zonder de namen van de twee chauffeurs.

"Bepaalde families wilden niet dat de namen van de chauffeurs op de gedenkplaat vermeld werden", luidt het bij het gemeentebestuur van Anniviers, waar het gedenkteken zich bevindt. De gedenkplaat was er eerst gezet zonder de ouders te raadplegen over de tekst die erop kwam. Hoeveel ouders gevraagd hebben om de tekst aan te passen, is onduidelijk.

Over de oorzaak van de crash bestaat ook een jaar na het ongeval nog altijd geen duidelijkheid. De Zwitserse procureur Olivier Elsig zei tijdens het weekend nog dat hij de resultaten van het onderzoek afwacht. Uiterlijk in april zou er uitsluitsel komen.

BELGA
Meer over


Meld een bug