Nainggolan en AS Roma lijden zure nederlaag in Bergamo, Juventus loopt uit

EPA
AS Roma heeft op de dertiende speeldag in de Italiaanse Serie A een 2-1 nederlaag geleden op het veld van Atalanta Bergamo. Door het dure puntenverlies groeit de kloof tussen leider Juventus (dat gisteren met 3-0 won van Pescara) en eerste achtervolger Roma tot zeven punten.

AS Roma kreeg na hands in het strafschopgebied een penalty. Diego Perotti (40.) plaatste het leer vanaf de stip buiten het bereik van de Atalanta-goalie: 0-1. De thuisploeg nam na de pauze de wedstrijd in handen en kwam verdiend op gelijke hoogte. Mattia Caldara (62.) verschalkte Szczesny met meer geluk dan kunde (zie video onder).

De Romeinen wilden puntenverlies vermijden en wisselden Rode Duivel Radja Nainggolan in de slotfase voor aanvaller Iturbe. Dat bracht echter geen zoden aan de dijk en het was zelfs Atalanta dat nog eens kon scoren.

De thuisploeg versierde in de slotminuten zelf ook een strafschop. Vanop elf meter legde Franck Kessié de 2-1 eindstand vast. AS Roma blijft wel tweede in de tussenstand, maar ziet leider Juventus wel verder uitlopen. Atalanta boekte zijn vijfde competitiezege op rij en klimt naar de derde plaats.

AFP