NightJet van het Oostenrijkse ÖBB blijft voorlopig de enige nachttrein in België
Volledig scherm
NightJet van het Oostenrijkse ÖBB blijft voorlopig de enige nachttrein in België © BELGA

Nachttrein vanuit Brussel naar Berlijn en Praag opnieuw uitgesteld, wél snelle trein tussen Parijs en Berlijn op komst

Openbaar vervoerEr zullen deze zomer nog geen nachttreinen rijden vanuit Brussel, via Amsterdam, naar Berlijn, Dresden en Praag. Een nieuwe richtdatum is er nog niet, zo staat op de website van de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper. Dinsdag kondigde daarentegen Deutsche Bahn en zijn Franse tegenhanger SNCF aan een snelle en rechtstreekse treinverbinding tussen de hoofdsteden Berlijn en Parijs te plannen.

 1. “Voorlopig rijdt de nachttrein vanuit België maar naar één stad, maar je kan nog uitwijken”: experts geven de opties en leggen uit hoe je best boekt
  PREMIUM

  “Voorlopig rijdt de nachttrein vanuit België maar naar één stad, maar je kan nog uitwijken”: experts geven de opties en leggen uit hoe je best boekt

  In de strijd tegen de vervuilende vluchten op korte afstand, biedt reismaatschappij TUI Nederland straks nachttreinreizen aan naar zes Europese steden. Komt de Belgische citytripper binnenkort ook zo aan zijn reistrekken? En wat zijn de mogelijkheden vandaag? We vroegen het aan TUI België en aan Veerle Lamoen van het in treinreizen gespecialiseerde reisbureau Ergens Onderweg. “Als je met de trein naar Wenen gaat, stop je pal in het centrum.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.