Vanaf vandaag dient het mondmasker enkel nog gedragen te worden op het openbaar vervoer en bij sommige contactberoepen (waar de afstand niet gegarandeerd kan worden).
Volledig scherm
Vanaf vandaag dient het mondmasker enkel nog gedragen te worden op het openbaar vervoer en bij sommige contactberoepen (waar de afstand niet gegarandeerd kan worden). © Wannes Nimmegeers

Nachtclubs weer open en mondmaskerplicht vervalt grotendeels in Vlaanderen: deze regels gelden vanaf vandaag

Vanaf vandaag verdwijnt er weer een reeks coronamaatregelen. Zo wordt de mondmaskerplicht in Vlaanderen grotendeels opgeheven en mogen de discotheken en dancings hun activiteiten hervatten. In Brussel, waar de vaccinatiegraad achterophinkt, wordt de versoepeling van bepaalde regels uitgesteld tot midden oktober. Ook Wallonië houdt voorlopig nog vast aan de mondmaskerplicht. De lokale overheden behouden de mogelijkheid om strengere maatregelen te nemen wanneer de epidemiologische toestand op hun grondgebied dat zou vereisen.

  1. “Zo veel testen: dat houden huisdokters niet vol”: Domus Medica wil dat strategie grondig wordt bijgestuurd
    PREMIUM

    “Zo veel testen: dat houden huisdok­ters niet vol”: Domus Medica wil dat strategie grondig wordt bijge­stuurd

    “Er is gewoon te snel versoepeld. Door het mondmasker opnieuw uit te breiden en de coronapas te verplichten voor horeca en cultuurplekken is er een veel betere kans om de voorspelde vierde golf in bedwang te houden.” Zo klinkt het bij Domus Medica, de grootste huisartsenvereniging van het land, waar men tegelijk wél een grondige herziening van de huidige teststrategie eist: “Want momenteel moeten huisartsen gewoon te veel overbodige coronatesten uitvoeren”, aldus Domus Medica-voorzitter Roel Van Giel.