Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Na zes weken van daling neemt wereldwijd aantal coronabesmettingen opnieuw toe

In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo’n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller.

136 reacties

 • Rody Franks

  8 maanden geleden
  Leer eens begrijpend lezen. Wilmes is juist gekant tegen de discriminatie dat enkel gevaccineerden zouden mogen reizen!
 • Gratienne D´Hondt

  8 maanden geleden
  Inplaats van ons op te sluiten en ons blauw te laten betalen vaccineren misschien
 • willem sliggers

  8 maanden geleden
  Minister Weyts moest en zou doorzetten ! De scholen moesten terug open ! En wat blijkt ? Juist daar starten de meeste infecties! Gezond boerenverstand is schaars goed bij onze politici . Bedankt Ben om ons nog langer in deze situatie te houden !
 • Marc Van Den Berghe

  8 maanden geleden
  Het staat vast, als er dringend niets veranderd met het vaccineren staat dit land een catastrofe te wachten! Het volk is zijn geduld kwijt en is het beu keer op keer een bijkomende inspanning te leveren zonder dat de overheid een extra stap vooruit zet. Nog een maand en dan is er geen houden meer aan!
 • Rody Franks

  8 maanden geleden
  Welnee, Maria Mees, Wilmes is juist de enige die NIET wil dat enkel gevaccineerden zouden mogen reizen.
 1. Klimaatexperts willen Vlaamse veestapel drastisch verminderen om uitstoot te beperken
  50

  Klimaatex­perts willen Vlaamse veestapel drastisch verminde­ren om uitstoot te beperken

  "Een doordachte reductie van de veestapel is noodzakelijk", zo luidt een advies van het Vlaams Opvolgpanel Klimaat aan de Vlaamse regering, waarover Het Nieuwsblad bericht. De Vlaamse regering moet nu aan de slag met het advies, maar de kwestie ligt héél gevoelig, schrijft de krant. In het rapport staat een scenario waarbij bijvoorbeeld het aantal varkens met ruim 1,7 miljoen dieren en het aantal kippen met ruim 23 miljoen zou dalen.