Na Gent nu ook Antwerpse Pop-uprestaurant beboet

vtm
De eigenaars van het Antwerpse pop-uprestaurant Twenty-Two kregen gisteren de politie over de vloer. Jeremy en Noémie worden ervan verdacht frituurvet in de riolering te lozen. Verder is er ook schade aan de blauwe natuursteen van het Koningin Astridplein. De politie stelde dan ook meteen een proces-verbaal op, dat meldt het Nieuwsblad.

Het was de Dienst Milieuvervuiling die heeft gealarmeerd. Al klinkt het bij VTM dat het om een klein foutje gaat, zij wijten de 'vervuiling' aan een defect in de vetput. Hierin worden wekelijks alle vetten geruimd, maar daar was deze week blijkbaar een leiding verstopt geraakt, waardoor de hele put is overgelopen. Ondertussen is het kleine probleem dan ook hersteld en opgeruimd. De kosten zullen voor de verzekering zijn. VTM verzekert dan ook dat na de afbraak van de restaurants, een serieuze dieptereiniging is voorzien. Al zal die in Antwerpen dan iets grondiger moeten gebeuren.

Ook in Gent zaten ze vorig weekend in de miserie. Maël en Stefanie hadden zelf hun eigen pop-uprestaurant beklad met verf. Deze merkwaardige actie moest hun zaak in de kijker zetten, en dat is alvast geslaagd. Al leken VTM en productiehuis Kanakna niet echt blij met deze reclame, zij gaven de deelnemers dan ook de opdracht om meteen het gebouw in de originele staat te herstellen. Het is nog niet zeker of zij hier verder voor worden beboet.