Ga naar de mobiele website
^ Top

Na aanslagen Brussel 13% meer zaken failliet

thinkstock
Niet alleen de horeca, maar ook de Brusselse handel heeft zware klappen gekregen na de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Er gingen liefst 13 procent meer zaken failliet. Ook het aantal starters ligt opvallend lager.

In de eerste maanden na de aanslagen kwamen al gevoelig minder klanten opdagen in winkels, cafés, restaurants en hotels in Brussel, maar ook op lange termijn blijkt de terreur dus grote gevolgen te hebben in onze hoofdstad. Dat blijkt uit een analyse van zelfstandigenorganisatie NSZ bij handelaars en horeca-uitbaters.

Tussen april 2016 en februari 2017 gingen in Brussel 13 procent meer zaken failliet dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. In absolute cijfers gingen 362 zaken overkop, terwijl dat er het jaar voordien nog maar 320 waren. Ook het aantal stopzettingen nam toe, van 540 naar 547.

Minder starters
Steeds minder mensen voelen zich bovendien geneigd om een zaak uit de grond te stampen in onze hoofdstad. Er waren 11 procent minder starters - in reële aantallen: van 838 naar 745.

Tot slot: niet alleen de aanslagen hebben het imago van Brussel een deuk gegeven. Ook de dagelijkse files, de frequente problemen met de tunnels en de voetgangerszone in het centrum spelen een rol. (BCL)

Meer over8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • hvg .

  Recupereren bij de respectievelijke families...

 • venus delta

  Daar zullen de EU en de linksen over zwijgen

 • Patrick Van Overmeire

  In mijn ogen is vooral het slecht beleid van Brussel de oorzaak. Zelfs het bus vervoer is er slecht ingesteld door de voetgangers zone of willen ze ons in de stinkende metro stations insturen vol met dieven en zakkenrollers

 • Ivan Roelands

  Vergeet ook de onnodige lock down van onze hoofdstad niet. Volledig nutteloos en met veel gevolgen voor de zelfstandigen.

 • CAROLINE KEULEERS

  Om maar niet te zwijgen over de prijzen ?

Gesponsord

Meld een bug