N-VA Gent stelt aanduiding lijsttrekker uit

Siegfried Bracke (N-VA).
BELGA Siegfried Bracke (N-VA).
De Gentse N-VA gaat de aanduiding van haar lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 nog even uitstellen. Dat valt binnen de afdeling te horen na de storm waarin fractieleider Siegfried Bracke zichzelf en de partij heeft gemanoeuvreerd.

De felheid waarmee Bracke de voorbije dagen uithaalde naar de 'graaicultuur' bij de Gentse sp.a is lelijk in zijn gezicht ontploft sinds uitlekte hoeveel hij zelf jaarlijks opstrijkt als consultant bij Telenet, een job waarover hij zelf niet de minste transparantie wou bieden. Ook binnen zijn partij worden grote bedenkingen gemaakt bij zijn optreden. Bij de Gentse N-VA is al maanden een felle strijd aan de gang om het lijsttrekkerschap voor 2018.

Behalve Bracke zijn ook staatssecretaris Elke Sleurs en Kamerlid Peter Dedecker in de running, maar algemeen werd aangenomen dat de Kamervoorzitter de beste kaarten had. Of dat nog het geval is, nu de andere Gentse fracties hem gretig als poenschepper neerzetten, is maar de vraag. Het doet binnen de Gentse N-VA stemmen opgaan om te wachten met de keuze voor de nieuwe lijsttrekker.

"Normaal zou de beslissing eerstdaags vallen, maar dat stellen we beter nog even uit na alle commotie rond de fractieleider. Als het Bracke wordt, dan gaat de storm weer losbarsten. Wordt het iemand anders, dan kan de perceptie ontstaan dat we hem afserveren. We hebben nog wel even tijd", aldus bronnen binnen de Gentse N-VA.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Delcroix Jean-Pierre

  Allemaal een pot nat. Eerst zakken vullen en dan het zwarte schaap uithangen. BELGIE BARST

 • Thabet Aouf

  Wie Ilt nog voor zo een stemmen. Geldwolf

 • Toni Merckx

  Opstappen. Ooit socialist geweest. Verkeerde inschatting N-VA

 • D V

  Robeet V: daar gaat het hier niet over e. Het gaat over zijn bijverdiensten. Ook al krijgt hij een miljoen als Kamervoorzitter... das andere discussie

 • Anonymous

  Bracke is een zeer destru tief typetne innen een team. Hij heeft nooit het vel van graaiende omroepsocialist kunnen afwerpen. Zijn o erwtap naar de NVA kon aleen maar gezien worden als 5 nationalistisch en rijelijke pensioenverzekering. Zijn hyperberoemde bocht maakte al snel duixelijk dat heg alleen om de poen ging. Zo een graaier moet echt niet beloond worden met het lijsttrekkerschap