Muur van Trump op grens met Mexico nog nooit zo onpopulair: 64 procent Amerikanen tégen

PN, REUTERS
Het was een van zijn grote beloftes tijdens zijn verkiezingscampagne, maar de muur die Amerikaans president Donald Trump wil bouwen op de grens met Mexico is nog nooit zo onpopulair geweest. Volgens een nieuwe bevraging van onderzoeksbureau Quinnipiac zou nu al zo'n 64 procent van de Amerikanen tegen zijn. 33 procent is voor en 3 procent heeft geen mening.

Quinnipiac ondervroeg 1.062 Amerikanen tussen 12 en 18 april en ondanks een foutenmarge van 3 procent zijn de cijfers opmerkelijk te noemen. Zeker nu Trump en het Congres nog maar drie dagen hebben om tot een vergelijk te komen over de begroting, waarin op initiatief van het Witte Huis de bouw van de muur is opgenomen. Als er tegen vrijdagavond geen akkoord is, zal de regering in 'shutdown' gaan.

Volgens de Democraten zal de muur bijna 62 miljard euro kosten en zij roepen op om hem uit de begroting te halen. Trump zelf omschreef de muur gisteren nog als "een erg belangrijk hulpmiddel om tegen te gaan dat drugs het land binnenstroomt en de jeugd vergiftigt". Eerder liet hij ook al verstaan dat hij Mexico uiteindelijk voor de kosten wil laten opdraaien, maar dat land liet al weten dat daar geen sprake van kan zijn.