Muntje stopt kogel en redt leven Zweedse man

Het muntje van vijf kronen dat de dodelijke kogel stopte.
kos Het muntje van vijf kronen dat de dodelijke kogel stopte.
Een 24-jarige man die in het Zweedse Malmö werd neergeschoten, heeft zijn leven waarschijnlijk te danken aan een muntje van vijf kronen dat in zijn tas zat. De munt zou de kogel gestopt hebben.

De man raakte alsnog levensgevaarlijk gewond door vier andere kogels tijdens een barbecue met vrienden op een stuk gras in de buurt van een school, maar de dodelijkste kogel werd gestopt door een muntje van vijf kronen dat de man toevallig in zijn tas had zitten.

Bewaarengel
"Je had een bewaarengel: je had net zo goed nu dood kunnen zijn", verklaarde een van de politieagenten die de schietpartij onderzocht aan de man terwijl die in het ziekenhuis aan het herstellen was. Een man van middelbare leeftijd en zijn twee zonen zijn opgepakt. De politie vermoedt dat de schietpartij gerelateerd is aan een ruzie over een meisje in een nachtclub.

Goudstuk
Het is niet de eerste keer dat iemands leven gered wordt door een muntstuk. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog zou een goudstuk een kogel gestopt hebben die bedoeld was voor George Erasmus Dixon, die de onderzeeër HL Hunley bestuurde tijdens een succesvolle missie om de USS Housatonic te doen zinken.

Het succesvolle programma 'Mythbusters' onderzocht in 2008 of een politiebadge een kogel kon stoppen. Conclusie: het is plausibel.