Moslimfilosoof Tariq Ramadan betaalde Belgische vrouw 27.000 euro om te zwijgen over "destructieve" relatie

Theoloog Tariq Ramadan in 2016.
AP Theoloog Tariq Ramadan in 2016.
De Zwitserse theoloog Tariq Ramadan, die in Frankrijk beschuldigd wordt van verkrachting, heeft voor 27.000 euro het stilzwijgen afgekocht van een Belgische vrouw met wie hij een relatie had. Dat schrijven Le Vif et de Franse website Mediapart woensdag. Tariq en de vrouw zouden in 2015 een akkoord hebben gesloten voor het Belgische gerecht. Voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg Luc Hennart bevestigt dit.

Majda Bernoussi, een 45-jarige Belgische van Marokkaanse afkomst, had een knipperlichtrelatie met Tariq Ramadan. Toen die op zijn einde liep, besloot de vrouw om teksten, foto's, video's en geluidsopnames online te zetten via onder andere Facebook en YouTube. Ze had het over haar relatie als "destructief" en zei dat ze zich "mentaal aangerand" voelde door een "destructieve manipulator". 

Tariq Ramadan stapte op 17 februari 2015 naar de rechtbank. Hennart bevestigt dat beide partijen begin mei een akkoord bereikten. "Dat voorzag in grote lijnen dat Majda Bernoussi de gegevens van het internet zou halen en geen nieuwe zou publiceren als Tariq Ramadan haar daarvoor geld betaalde", zegt de Brusselse magistraat. Volgens Mediapart en Le Vif gaat het om een bedrag van 27.000 euro. 

Ramadan zit nog steeds in de cel in de buurt van Parijs. Verschillende vrouwen hebben de theoloog beschuldigd van verkrachting.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  Ja, die 'moslim filosofen' weten hoe ze het moeten aanpakken om goedgelovige Belgen van linkse stempel in het bootje te krijgen. Zie hoe gemakkelijk Abou Jahjah en Cie een podium krijgen op de VRT.

 • Rania Desaegher

  Zelfs zonder deze aangifte is deze man niet te vertrouwen. De gemeente Rotterdam heeft ook heel wat geld aan deze man verspild. Zo sluw is hij wel. Maar deze feiten lezen we natuurlijk niet in onze pers.

 • Gerard Braeckmans

  Waar halen die al dat geld? Door te filosoferen?

 • Walter Claeys

  En dat zijn dan de mannen die ons met het vingertje naar de hemel gericht de les spellen...

 • Francinne Declerque

  Waarom noemen ze hem moslimfilosoof, zijn er dan ook christenfilosofen, ea religiefilosofen ? Neen, ik dacht het niet, filosofie en religie hebben geen bal met elkaar te maken. Filosofie staat voor de rede, religie voor de vlucht.

Video