Moordverdachten zaak-Aquino blijven aangehouden

Silvio Aquino (1974-2015).
PHOTO_NEWS Silvio Aquino (1974-2015).
De raadkamer in Tongeren heeft de aanhouding bevestigd van de twee moordverdachten van Silvio Aquino, die woensdag vanuit Duitsland aan België zijn uitgeleverd.

De vermeende drugsbaron Aquino en zijn echtgenote Silvia Liskova werden donderdag 27 augustus in de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek klemgereden. Silvio werd doodgeschoten, terwijl zijn vrouw kon ontkomen. Bij de feiten in Opglabbeek was een beige Jaguar gezien, die korte tijd later stilstond op de pechstrook van de A73 in Roermond (Nederlands Limburg).

Ambulanciers zagen een man op de pechstrook liggen, die overleden was. De overleden persoon was ook betrokken bij de Aquino-moord. De andere verdachten sprongen bij het stoppen van de ambulanciers in hun Jaguar en stoven weg.

Begin oktober kon de Duitse politie in Keulen twee mannen van 29 en 32 jaar arresteren. Zij weigerden aanvankelijk een snelle uitlevering aan ons land. Bij een grootscheepse politieactie medio oktober in de buurt van het Zuid-Franse Cannes werden de vader en broer van de op de pechstrook overleden man gearresteerd. Zij waren al eerder aan België uitgeleverd. Alle verdachten van de moord op Silvio Aquino zitten nu in een Belgische cel.

Op de snelweg in Roermond werd na de moord een stervende man achtergelaten. Hij was betrokken bij de Aquino-moord.
ANP Op de snelweg in Roermond werd na de moord een stervende man achtergelaten. Hij was betrokken bij de Aquino-moord.