Moord op Belg langs Franse autoweg gefilmd door camera

Volgens de website van de krant Est Républicain is de moord op een Belg op een parking nabij Malvaux op de A31 in Frankrijk gefilmd door een camera langs de autosnelweg. De recherche van Nancy zou de opnames in beslag genomen hebben om de beelden te analyseren. De 30-jarige Xavier Balignant uit Nijvel werd rond 2u 's nachts met minstens vier kogels afgeslacht en werd in een plas bloed aangetroffen voor de toiletten, wat zou wijzen op een afrekening al houden de rechercheurs alle pistes open voorlopig. Zijn twee kinderen lagen te slapen in de auto op het moment van het vreselijke drama. De gescheiden man keerde met zijn twee kinderen terug van een vakantie in de Ardèche.

Mogelijk kan men aan de hand van de videobeelden nagaan welke voertuigen na het slachtoffer Xavier Baligant de parkeerplaats opreden waar de Belg werd doodgeschoten. De speurders onderzochten vandaag de gsm en de bankrekening van het slachtoffer op zoek naar een motief voor het misdrijf.

Rouwregister
Xavier Baligant (30) was afkomstig uit Nijvel, maar woonde in Pont-à-Celles (Henegouwen). Hij werkte bij het farmaceutische laboratorium GSK. Zijn familie begaf zich naar Nancy om zich over de kinderen te ontfermen. Op het stadhuis van Nijvel werd een rouwregister geopend en op een Facebook-pagina hadden al een 70-tal mensen hun medeleven met de familie betuigd. (belga/lpb/kh)

Bekijk hier meer foto's