Mooiste beelden Bataclan als hommage aan de slachtoffers

twitter
Er is de afgelopen dagen al op diverse manieren stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslagen in Parijs, maar maandagochtend kwam daar op sociale media nog eentje bij. Mensen die ooit concertzaal Bataclan bezochten, delen hun mooiste foto's die ze daar maakten als een eerbetoon aan de overledenen.

Met de hashtag #monplusbeausouvenirdubataclan ('mijn mooiste herinnering aan de Bataclan') delen zowel mensen op Twitter als op Instagram hun mooiste historische momenten in de Parijse concertzaal, waar vrijdagavond 89 toeschouwers het leven lieten. Zowel bekende als minder bekende Fransen staan op die manier stil bij het bloedbad. 

De berichten zijn in de meeste gevallen voorzien van een foto of een video. Van Radiohead tot Prince en van The Cure tot de Franse band Fauve: het komt allemaal voorbij. Het duurde niet lang totdat de hashtag maandag trending werd in Frankrijk.

C'était le 13 octobre 2011, c'était au Bataclan. #MonPlusBeauSouvenirDuBataclan #parisjetaime #jesuisparis #bataclan #paris #france
#MonPlusBeauSouvenirDuBataclan #Fauve #HautLesCoeurs
This summer with @freddurst and our Limp Bizkit family after the show at Le Bataclan! #rockwillneverdie #monplusbeausouvenirdubataclan #prayforparis #rock #family #keephope #staystrong #bestmemories #freddurst #wesborland #limpbizkit #samrivers #johnotto #lebataclan #limpbizkitfamily