Monica Bellucci (50) wordt Bondgirl in 'Spectre'

James Bond valt in de 24ste film sinds 1950 wellicht voor de eerste keer voor een oudere vrouw. Daniel Craig (46) en Monica Bellucci (50).
reuters James Bond valt in de 24ste film sinds 1950 wellicht voor de eerste keer voor een oudere vrouw. Daniel Craig (46) en Monica Bellucci (50).
De allernieuwste James-Bond film, de 24ste in de populaire reeks, zal 'Spectre' heten. Dat heeft regisseur Sam Mendes vandaag bekendgemaakt tijdens een live-uitzending vanuit de Londense Pinewood Studios. De film is vanaf oktober 2015 te zien. Daniel Craig zal de rol van de Britse geheim agent voor de vierde keer weer op zich nemen. Opmerkelijk is dat de 50-jarige Monica Bellucci zal opdraven als Bondgirl.

Wederom is de hoofdrol weggelegd voor acteur Daniel Craig. Voor de vierde keer op rij kruipt de 46-jarige filmster in de huid van de Britse spion. Hij speelde eerder al in 'Casino Royale', 'Quantum Of Solace' en 'Skyfall'.

Aston Martin DB10
Spectre wordt opgenomen in de Pinewood Studios maar ook in Rome, Mexico-Stad, Marokko en Oostenrijk. Er is voor de film een nieuwe auto ontwikkeld; de Aston Martin DB10. Naast de titel van de 24ste James Bond-film maakte de regisseur ook de cast bekend.

Ralph Fiennes zal opnieuw als 'M' optreden en Naomie Harris kruipt opnieuw in de huid van Miss Moneypenny. Daarnaast zijn ook Rory Kinnear en Ben Whishaw weer te zien.

Bondgirls van dienst zijn dit keer Monica Bellucci en Léa Seydoux; zij spelen respectievelijk Lucia Sciarra en Madeline Swann. Ook Andrew Scott (MI6-lid Denby), Dave Bautista (Mr. Hinx) en Christoph Waltz (Oberhauser) krijgen een rol in de nieuwe prent.

Monica Bellucci en Léa Seydoux zijn de nieuwe Bondgirls.
reuters Monica Bellucci en Léa Seydoux zijn de nieuwe Bondgirls.
Er is voor de film een nieuwe auto ontwikkeld; de Aston Martin DB10.
photo_news Er is voor de film een nieuwe auto ontwikkeld; de Aston Martin DB10.
James Bond 007 | Facebook
Monica Bellucci, Lea Seydoux en Naomie Harris.
reuters Monica Bellucci, Lea Seydoux en Naomie Harris.
Daniel Craig en Christoph Waltz.
photo_news Daniel Craig en Christoph Waltz.
Naomie Harris.
photo_news Naomie Harris.
reuters
Regisseur Sam Mendes.
photo_news Regisseur Sam Mendes.
Sam Mendes en producente Barbara Broccoli.
photo_news Sam Mendes en producente Barbara Broccoli.