Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Mondmaskers binnen verplicht voor kinderen vanaf 9 jaar? “PS wil er niet van weten”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft beslist om het Overlegcomité, dat normaal gepland stond voor vrijdag, te vervroegen naar morgen. Gisteravond heeft het kernkabinet beslist dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Ook moet zorgpersoneel zich verplicht laten vaccineren: wie op 1 april niet is gevaccineerd, krijgt z'n ontslag. Herlees al het nieuws over het coronavirus van dinsdag 16 november in dit liveblog.

200 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  2 maanden geleden
  Waar recht een onrecht is ,is verzet een verplichting
 • arlette Strumane

  2 maanden geleden
  Jarenlange "witte woede" heeft men genegeerd , jarenlang bespaard op ziekenhuisbedden en personeel . Mensen met onderliggende aandoeningen heeft men ingeënt met het minst effectieve vaccin Astra Zeneca ( dank u Beke) dat na 6 maand nog maar 13 % efficiëntie heeft ! DEZE mensen belanden nu in het ziekenhuis , dit is geen kwestie van gevaccineerd of niet , dit is het resultaat van een jarenlang falend beleid .
 • Patrick Duyck

  2 maanden geleden
  Stop.met maatregels om jullie volgende verkiez8ng veilig te stellen ,en doe wat van jullie wordt verwacht
 • Bart De Bondt

  2 maanden geleden
  Gewoon gezond verstand gebruiken. Stop met het gebruik van de dubbel gevouwen zakdoekjes aka chirurgische maskers. Verplicht het gebruik van FFP2 maskers in de publieke binnenruimte/openbaarvervoer/werkvloer waar geen afstand kan worden gehouden en ontneem de parlementaire onschendbaarheid van Ben Weyts. Iedereen weet dat de scholen de motor zijn en dit al meer dan 100 jaar. Zoek maar eens de maatregelen op tegen de spaanse griep!
 • Roger Roothooft

  2 maanden geleden
  Heren politiekers geef ons vlug de kans om ons voor jullie beleid te belonen
 1. Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziektebriefjes en attesten tijdens omikrongolf

  Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziekte­brief­jes en attesten tijdens omikron­golf

  Veel werknemers die door een coronabesmetting moeten thuisblijven, weten niet welk attest ze precies nodig hebben. Maar liefst veertig procent dient bij de werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo. Wat is het verschil tussen een traditioneel ziektebriefje en een quarantaineattest? Wanneer heb je zo’n attest nodig? En moet je hiervoor naar de huisarts? Wij maken een overzicht.
 1. Ryanair verhoogt capaciteit komende zomer naar hoger niveau dan voor coronacrisis

  Ryanair verhoogt capaciteit komende zomer naar hoger niveau dan voor coronacri­sis

  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft steeds meer vertrouwen in het herstel van de Europese luchtvaart nu de zorgen over de omikronvariant van het coronavirus lijken weg te ebben. Topbestuurder Eddie Wilson van Ryanair zegt in een interview met nieuwsagentschap Bloomberg dat de prijsvechter van plan is de capaciteit deze zomer te verhogen naar een niveau dat hoger ligt dan in 2019, voordat de coronacrisis toesloeg.