Monaco neemt Cercle Brugge over

Het financieel noodlijdende Cercle Brugge heeft met AS Monaco de beoogde externe investeerder gevonden. De Franse club betaalt ruim 4,5 miljoen euro in ruil voor zestig procent van de aandelen van de vereniging. Spilfiguur in de geplande overname is Monaco-directeur Filips Dhondt, die eerder ook al de sportieve samenwerking mogelijk maakte.

 1. Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straatwaarde 10 miljoen euro) onder Braziliaanse fruitsapboot in Gentse haven
  GENT

  Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straat­waar­de 10 miljoen euro) onder Braziliaan­se fruitsap­boot in Gentse haven

  In de Gentse haven is maandag een lading van 216 kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 10 miljoen euro, ontdekt op een fruitsapboot uit Brazilië. Dat meldt de federale politie. Een duikteam haalde de cocaïne uit een zeekast onder de waterlijn van het schip, na een tip van de Australische federale politie. Het schip vervoerde sinaasappelsap in bulk vanuit Santos in Brazilië, naar de Gentse haven.
 2. Kernuitstap doet Belgische CO2-uitstoot komende jaren fors toenemen

  Kernuit­stap doet Belgische CO2-uit­stoot komende jaren fors toenemen

  De uitstoot van broeikasgassen in België is in 2020 verder gedaald. Maar de komende jaren zal de uitstoot weer toenemen, en dat komt vooral door de geplande sluiting van de kerncentrales. Het Planbureau verwacht dat de uitstoot in 2026 zowat 12 procent hoger zal liggen dan vorig jaar. “De kernuitstap veegt tien jaar klimaatbeleid in één klap weg", zegt N-VA. Volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) slaat de studie van het Planbureau op het beleid van de vorige regering.