Mokerslag voor ploegleider Sven Nys en zijn poulain Lars van der Haar

Photo News
Veldrijder Lars van der Haar is door een spierscheur in zijn dijbeen voor onbepaalde tijd buiten strijd. De 25-jarige Nederlander maakte het slechte nieuws op Twitter bekend. De Europese kampioen van vorig seizoen spreekt zelf van een "grote scheur". Zijn team Giant-Alpecin komt morgen met meer informatie.

Van der Haar moest zondag in Ruddervoorde de strijd staken tijdens de derde cross van de Superprestige. Hij had hevige pijn in zijn dijbeen. Hij hoopte eerst nog dat het slechts om een spierverrekking zou gaan. Nader onderzoek wees echter uit dat het toch een spierscheur is.

Van der Haar miste de eerste twee wereldbekerwedstrijden van het seizoen in de Verenigde Staten door een hamstringblessure. Hij zal door zijn nieuwe blessure dit kalenderjaar niet meer in actie komen. "De dokter schetst een beeld van acht tot twaalf weken geen competitie", liet hij de Nederlandse zender NOS weten.

Van der Haar rijdt vanaf 1 januari voor de Belgische ploeg Telenet-Fidea van ploegleider Sven Nys. Het WK veldrijden is eind januari in Luxemburg. "Ik heb zo hard gewerkt om weer op niveau te komen. Nu kan ik nog hopen op januari en februari, maar dat is het dan. Het is niet leuk voor een ploeg als ze een renner krijgen die niet fit is."

BELGA