Mogelijk onweersbuien met hagel vanavond

Noodweer Benelux
We gaan een warme zaterdag tegemoet, maar 's avonds is het uitkijken voor mogelijk hevige onweersbuien.

Ons weerbeeld wordt de komende 24 uur bepaald door een tijdelijke stabilisatie met aanvoer van warmere lucht uit het zuiden van Europa, meldt Noodweer Benelux. Vandaag bereikt het kwik daardoor gemakkelijk 20°C. Op sommige plaatsen wordt het nog iets warmer en kan het kwik lokaal 25°C aantikken. In de loop van de dag stijgt evenwel de kans op fikse onweersbuien vanuit Frankrijk. Volg hieronder live de ontladingen live binnen de Benelux.

Bliksem in detail | realtime | noodweer.be

"De eerste buien hebben zich inmiddels gevormd boven Frankrijk. In een zachte, maar onstabiele luchtmassa zullen deze exemplaren al snel onweer bevatten. Er werd daarom ook gekozen om de waarschuwingskaart te voorzien van een upgrade naar level 2 vanwege de toenemende kans op hagel (1-3 cm), flinke neerslagsommen en hevige bliksemontladingen. Focus ligt daarbij op de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Het centrum en het oosten van België komen later in de avond aan de beurt."

Na middernacht verplaatst de onweerachtige zone zich naar het noordoosten en wordt het geleidelijk rustiger vanaf het zuidwesten."

De minima worden bereikt in de ochtendperiode en schommelen rond 15°C. Ook na het weekend is een stabiel weerbeeld niet aan de orde.

Noodweer Benelux
Noodweer Benelux