In het slechtste geval voorspellen de onderzoekers 972.382 bijkomende ziekenhuisopnames en 25.192 sterfgevallen de komende twintig jaar.
Volledig scherm
In het slechtste geval voorspellen de onderzoekers 972.382 bijkomende ziekenhuisopnames en 25.192 sterfgevallen de komende twintig jaar. © thinkstock

Mogelijk duizenden extra sterfgevallen in Engeland door versterkt alcoholgebruik tijdens coronalockdowns

Versterkt alcoholgebruik tijdens de pandemie zou in de komende twintig jaar kunnen leiden tot duizenden extra ziekenhuisopnames en sterfgevallen in Engeland. Dat meldt de Universiteit van Sheffield dinsdag op vraag van de gezondheidsdienst NHS England.

  1. Politievakbond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”
    Play
    77

    Politievak­bond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

    De rellen in Brussel na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko blijven nazinderen. Brussels burgemeester Philippe Close (PS), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) waren er gisteren snel bij om de rellen te veroordelen, maar politievakbond VSOA wijst vanochtend de politiek met de vinger. “We zien al 30 jaar dat bendes van elke gelegenheid gebruikmaken om rel te schoppen. Er zijn al meer dan 20 jaar no-gozones in de hoofdstad, maar de politiek heeft dat altijd ontkend”, zei ondervoorzitter Vincent Houssin op Radio 1.