Moet Genk - KV Mechelen herspeeld worden? Pas op 14 november uitspraak

Het Bureau Arbitrage van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal zich op maandag 14 november finaal uitspreken over de eis van KV Mechelen om de wedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League op het veld van Genk te laten herspelen. Dat heeft de KBVB vandaag bevestigd. Tijdens de competitiematch van 2 oktober in de Luminus Arena gaf scheidsrechter Luc Wouters een rode kaart aan een verkeerde speler van Malinwa.

Rechtsachter Laurens Paulussen werd na een kwartier in de partij met rood van het veld gestuurd voor handspel in het strafschopgebied. Wouters had zich echter van speler vergist en had de rode kaart eigenlijk aan middenvelder Mats Rits moeten geven, omdat die even voordien Susic met de arm van de gelijkmaker had gehouden. KV Mechelen moest na de uitsluiting van Paulussen 70 minuten met een man minder spelen en verloor het duel uiteindelijk met 2-1. De Maneblussers legden daags na de partij in Genk klacht neer bij het Bureau Arbitrage. Mechelen was van oordeel dat "de scheidsrechterlijke vergissing het normale verloop van de wedstrijd meer dan ernstig had verstoord" en vroeg om de match te laten herspelen. De club vindt dat artikel 1440 uit het bondsreglement is overtreden.

Afgelopen zaterdag kwam het Bureau Arbitrage samen om te bestuderen of de klacht van KV Mechelen tegen "een scheidsrechterlijke vergissing in toepassing van de spelregels" gegrond is. Onder voorzitterschap van scheidsrechtersbaas Johan Verbist deden thuisploeg Genk, de bezoekers uit Mechelen, scheidsrechter Wouters en zijn assistenten hun verhaal. Volgende week maandag om 11u deelt het Bureau Arbitrage zijn beslissing mee aan de betrokken partijen.Video