Exclusief voor abonnees

Moeskroen weerlegt fout in licentiedossier

photo_news

Moeskroen heeft de 'fout' in zijn licentiedossier die de advocaten van OH Leuven, Westerlo en STVV dinsdag bij het BAS op tafel hadden gelegd naar eigen zeggen kunnen weerleggen. Volgens de advocaten van de drie clubs zouden voorzitter Edward Van Daele en bestuurslid Michel Franceus onrechtmatig in het bestuur van Moeskroen zetelen, omdat zij de voorbije tien jaar betrokken waren bij de schrapping van de club om andere dan sportieve redenen. Dat zou volgens de advocaten voldoende reden zijn om Moeskroen de proflicentie te weigeren en de club naar de Amateurliga te verwijzen.

"Wij waren verrast door deze zet van de drie clubs, omdat de situatie niet anders is dan vorig jaar", zegt Moeskroenwoordvoerder Nicolas Cornu. "Maar wij hebben kunnen bewijzen dat de bestuurders Van Daele en Franceus al in 2006 ontslag genomen hadden en dat zij bij het faillissement in 2009 niet meer effectief betrokken waren bij de club. Wij hebben dat kunnen aantonen op basis van verslagen en documenten die officieel aan de voetbalbond zijn overgemaakt."

Edward Van Daele nam in 2006 al ontslag als voorzitter. Nazicht in het handelsregister leert verder dat Van Daele en Franceus op 30 juni 2009 uit al hun functies ontslagen waren bij Moeskroen, terwijl de club pas in vereffening ging op 22 december 2009, onder het voorzitterschap van Philippe Dufermont. Dinsdag doet het BAS uitspraak over de zaak.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis