Moeilijk te geloven, maar deze moderne loft was nog niet zo lang geleden een ruïneAls je onderstaande foto bekijkt, is het moeilijk te geloven dat er vandaag mensen in dit gebouw wonen. En toch, Jutta en Ivan maakten van dit vervallen koetshuis in amper zeven maanden een moderne loft. De gevel kreeg een opknapbeurt, enkele ramen werden tot op de vloer doorgetrokken om meer licht en contact met buiten te hebben en in een kleine uitbreiding opzij werden de garage en inkom ondergebracht. Binnen  veranderde er weinig aan de indeling. Er kwam een zadeldak met  een lichtstraat om extra ruimte voor een atelier te creëren.

Het koetshuis uit 1900 werd zo een loft in de echte betekenis van het woord. "We hadden eerst hier en daar een opsplitsing voorzien, maar daar zijn we gelukkig van afgestapt. De loft is slechts vijf meter breed en anders hadden we in sommige ruimtes wellicht een benepen gevoel gehad." Nu is dat allesbehalve het geval, ook omdat de twee verdiepingen met elkaar verbonden zijn door een open trap én een glazen passerelle die het licht van de dakverdieping tot beneden binnen laat schijnen. 

Na de renovatie die amper zeven maanden duurde namen Jutta en Ivan ook een groot deel van de inrichting voor hun rekening. Zij tekende heel wat meubels en hij werkte de plannen uit. Van perfect teamwork gesproken!

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.

HLN
Eddy Vangroenderbeek