REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Moederbedrijf van onder meer Fiat wil miljarden verdienen met software voor auto’s

Autoconcern Stellantis, het moederbedrijf van merken als Opel, Fiat, Citroën en Peugeot, heeft plannen om miljarden aan extra inkomsten te gaan verdienen met software voor auto’s. Het bedrijf werkt daarbij samen met technologieconcern Foxconn, BMW en Google-dochterbedrijf Waymo. Het is de bedoeling dat de softwarediensten tegen het einde van dit decennium jaarlijks 20 miljard euro aan omzet gaan opleveren.

 1. Lege toonzalen bij autodealers door tekort aan chips in fabrieken: “Klanten denken dat de zaken slecht gaan”
  PREMIUM

  Lege toonzalen bij autodea­lers door tekort aan chips in fabrieken: “Klanten denken dat de zaken slecht gaan”

  Indien u dit weekend een kijkje wenst te nemen naar een nieuwe auto in een plaatselijke toonzaal, is de kans reëel dat u letterlijk van een kale reis terugkeert. Meerdere autodealers kunnen namelijk geen wagens tentoonstellen omdat fabrikanten die niet meer kunnen leveren. Het probleem: een wereldwijd tekort aan computerchips. “De prijzen van onze Peugeots stijgen daardoor tot twintig procent. En wachttijden lopen op tot zes maanden”, getuigt autodealer Jules Lavrijsen (54) uit Geel.
 2. 15 jaar cel voor leider van Belgische mensensmokkelbende achter dodelijk drama met 39 Vietnamezen in koelcontainer Essex
  Zeebrugge/Anderlecht

  15 jaar cel voor leider van Belgische mensensmok­kel­ben­de achter dodelijk drama met 39 Vietname­zen in koelcontai­ner Essex

  Op het proces tegen de Belgische bende achter het drama met 39 Vietnamezen, die meer dan twee jaar geleden het leven lieten in een koelcontainer in het Britse Essex, is leider Vo Van Hong (45) veroordeeld tot de maximumstraf van 15 jaar cel. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor de smokkel van minstens 115 transmigranten. Vijf beklaagden, waaronder vier taxichauffeurs, gaan vrijuit.
 3. Nog steeds onduidelijkheid over motieven ‘metroduwer’: “Hij was zelf gechoqueerd toen hij de feiten vernam”
  Brussel

  Nog steeds onduide­lijk­heid over motieven ‘metroduwer’: “Hij was zelf gecho­queerd toen hij de feiten vernam”

  De 23-jarige Fransman Benjamin P. die vrijdagavond een vrouw op de sporen van de metro in Brussel heeft geduwd, is vanochtend voor de raadkamer verschenen. Zijn advocaat heeft niet om de vrijlating verzocht waardoor de kans zeer groot is dat hij aangehouden blijft. “We moeten wachten op de resultaten van het onderzoek”, aldus zijn advocaat Alexandre Kasongo Mukendi.