Moeder duikt bovenop dochter in metro: moeder komt om, dochter gered

Irina Medyantseva (50) dook bovenop haar 29-jarige dochter Yelena (uiterst rechts) en redde zo haar leven. De moeder gaf haar leven om haar dochter te redden.
Twitter / Mail Online Irina Medyantseva (50) dook bovenop haar 29-jarige dochter Yelena (uiterst rechts) en redde zo haar leven. De moeder gaf haar leven om haar dochter te redden.
De slachtoffers van de terreuraanslag gisteren in de metro van Sint-Petersburg raken bekend. Eén van de voorlopig veertien dodelijke slachtoffers is Irina Medyantseva (50), een bekende poppenmaakster. Zij dook bovenop haar 29-jarige dochter Yelena en redde zo haar leven. Irina overleed aan haar verwondingen.

Dochter Yelena werd gisteravond geopereerd en ligt nu op de afdeling intensieve zorgen.

De Russische autoriteiten melden vandaag dat er veertien dodelijke slachtoffers te betreuren zijn na de aanslag met een spijkerbom gisterennamiddag in de metro van Sint-Peterburg. Er vielen ook 51 gewonden, waarvan er vier nog in kritieke toestand zijn.

Inmiddels is ook de zelfmoordterrorist bekend. Het gaat om de 22-jarige Kirgiziër Akbarjon Jalilov. Jalilov verborg ook een tweede bom in een brandblusser, die echter niet tot ontploffing kwam.

Onder de gewonden van de ontploffing zijn er drie buitenlanders, met name uit Oezbekistan, Wit-Rusland en Tadzjikistan, meldde gouverneur Georgi Poltavtsjenko. Alle slachtoffers zijn geïdentificeerd.

Russisch minister van Volksgezondheid Veronika Skvortsova zei dat alle 49 gewonden stabiel, ook degene die er erg aan toe zijn. Volgens de gouverneur zijn dat er twaalf.