Moeder aangehouden voor moord, maar ze bekent niks

Sonja T.M., de 35-jarige vrouw die gisterenmiddag in Lennik brand gesticht zou hebben in haar eigen woning, waarbij drie kinderen om het leven kwamen, is vandaag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moord. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

"De vrouw is aangehouden, maar heeft nog steeds niets verklaard of bekend," weet VTM NIEUWS-journaliste Katleen Peeraer. Het blijft dus onduidelijk wat er zich gisteren heeft afgespeeld in het huis in Lennik waar drie kinderen het leven lieten. Volgens kennissen en vrienden van de vrouw is ze in het verleden al een paar keer opgenomen geweest in een psychiatrische instelling. "Psychiaters zullen nu moeten uitmaken of ze toerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten".

De vrouw zou drie van haar kinderen opgesloten hebben in een bijgebouw van de gezinswoning in de Zwartenbroekstraat in Lennik, en zou vervolgens brand gesticht hebben in dat gebouw. Ze verwittigde haar echtgenoot, die op zijn beurt de hulpdiensten belde. Toen die aankwamen en het vuur blusten, waren de drie kinderen, 2, 4 en 6 jaar oud, al overleden. Zowel de brandweer als branddeskundigen stelden vast dat het vuur was aangestoken.

Vandaag vindt ook de autopsie plaats op de lichamen van de drie kinderen, om de juiste doodsoorzaak vast te stellen en de lichamen correct te identificeren. De lichamen waren immers verkoold zodat een identificatie niet meer mogelijk was. De resultaten van die autopsie zijn nog niet bekend.

Basisschool erg aangeslagen
Leerkrachten, personeel en ouders van de basisschool De Kleine Prins in Lennik zijn volgens directrice Els D'hoe zwaar aangeslagen door het overlijden van drie kleuters die in deze school les volgden en gisteren in de woningbrand het leven lieten. De school heeft een rouwkamer ingericht en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding ingeschakeld om opvang te bieden.

"Heel wat kinderen, zelfs kleuters, zijn na de melding van het overlijden in huilen uitgebarsten. Ze zijn zwaar geschokt door het gebeuren en hebben ook angst over hoe het nu met hen verder moet want een mama moet je toch kunnen vertrouwen. Het is moeilijk om hen uit te leggen dat er geen probleem is met een mama die gezond is, maar dat dergelijke feiten kunnen gebeuren als iemand ziek is", aldus Els D'hoe.