Mohssen Assanimoghaddam/dpa
Volledig scherm
© Mohssen Assanimoghaddam/dpa

“Modernavaccin veilig en zeer effectief bij 12- tot 17-jarigen” - Oostenrijk weert Britse toeristen wegens Indiase coronavariant

Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens van coronapatiënten blijft dalen. Het aantal nieuwe besmettingen is wel gestegen maar er is ook meer getest. Dat blijkt vandaag uit de meest recente voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Biostatisticus Geert Molenberghs verwacht dat we deze week onder de grens van 500 patiënten op de afdelingen intensieve zorg zullen duiken.

7 reacties

 • Patrick Marinus

  2 jaar geleden
  Nog steeds zijn er die moeten vergelijken met het buitenland om zo de situatie hier te bagatelliseren en voor henzelf te zeggen dat er niks aan de hand is. Ondertussen is de vaccinatiecampagne op kruissnelheid en begint het hier een beetje veiliger te worden. Nog 14 dagen en we kunnen weer binnen in het restaurant en café. We hebben, althans ik toch, meer dan een jaar gewacht. Wat zitten we nog te zeuren over twee weken? Nog even geduld!
 • Mark Peeters

  2 jaar geleden
  Maw vaccineren helpt dan niet als er bij 90 plussers stijging in besmettingen is!
 • Leslie Fruythof

  2 jaar geleden
  Toename bij 90-jarigen.Zijn deze dan niet gevaccineerd?
 • Sofie Vanderhoogerheide

  2 jaar geleden
  Ondanks de gebrekkige gezondheidszorg in India, de vele feesten met miljoenen mensen die ze er de voorbije maanden hebben gehad, zijn er, volgens de officiële cijfers althans en rekening houdend met de bevolking van 1,3 miljard mensen, weliswaar vele mensen gestorven aan Covid, maar slechts een honderdste van de overlijdens in België: 222 per miljoen Indiers, 2170 per miljoen Belgen. Iets om over na te denken.
 • Liesbeth Cuppens

  2 jaar geleden
  Ik ben eens benieuwd wat er hier gaat gebeuren nu Washington reizen naar Japan afraadt. Waaraan zullen de Amerikanen de meeste waarde hechten? Sport of gezondheid? Een belangrijke keuze in coronatijden, want verkeerd kiezen kan fataal zijn. De Belgische ministers zouden zich ook moeten bezinnen over dit vraagstuk. Wanneer Weyts verstandig is, gelast hij de deelname aan de OS af. Ingeënt of niet, corona is een veel te groot gevaar om te negeren.
 1. Topexpert over bommen in Antwerpen: "Waarom zou je die in Oekraïne gaan halen als je al het nodige bij een doe-het-zelver vindt?”
  PREMIUM

  Topexpert over bommen in Antwerpen: "Waarom zou je die in Oekraïne gaan halen als je al het nodige bij een doe-het-zel­ver vindt?”

  Zijn het bommen die het Westen aan Oekraïne heeft geleverd, die nu in Antwerpen ontploffen? “Onwaarschijnlijk”, oordeelt Nils Duquet. Maar de internationaal gereputeerde expert inzake wapensmokkel ziet wel een gevaar op vlak van andere wapens, zoals oorlogsgeweren. Zijn die al gesmokkeld? Zijn ze hier al opgedoken? En wat wordt er aan gedaan om een toestroom te beletten? Een nuchter overzicht van wat we allemaal weten.