Modernavaccin biedt beste bescherming tegen corona: veel meer antistoffen dan na vaccinatie met Pfizer

De antistoffen tegen corona van personen die gevaccineerd werden met het vaccin van Moderna liggen significant hoger dan die van personen die het Pfizer-vaccin toegediend kregen. Tot deze conclusie komen onderzoekers Deborah Steensels en Line Heylen. Ze deden een studie bij 2.500 van de 4.000 medewerkers van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). De 4.000 medewerkers en artsen werden de afgelopen maanden gevaccineerd met vaccins van Moderna, Pfizer-BioNTech en AstraZeneca. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift JAMA.

43 reacties

 • Daan Roos

  1 maand geleden
  Over Astra Zeneca geen woord. En ook al resultaten na 6 maanden? Want dat wordt pas belangrijk.
 • Frank Zappas

  2 maanden geleden
  De natuurlijke immuniteit is beter dan eender welke van de gifspuiten.
 • Bart Diricx

  2 maanden geleden
  Het is nu pharmabedrijven tegen elkaar voor het beste vaccin te maken.Wie gaat er met de meeste poen lopen!Elke genezen patiënt is klant minder voor de grote pharmabedrijven?
 • Eddy Broothaers

  2 maanden geleden
  Nu is dat weer het beste morgen een ander.
 • Jean Vangronsvelt

  2 maanden geleden
  Al die farmaceutische bedrijven horen in de gevangenis. Hoeveel doden hebben die op hun geweten en daar doet de regering niets aan.Zoveel doden door de spuit zonder de duizenden die straks volgen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.