De arbeidsrechtbank veroordeelde de MIVB voor discriminatie op grond van godsdienst en geslacht.
Volledig scherm
De arbeidsrechtbank veroordeelde de MIVB voor discriminatie op grond van godsdienst en geslacht. © Marc Baert

MIVB tekent geen beroep aan tegen uitspraak die dragen sluier bij personeel toelaat

Brussels GewestHet beheerscomité van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB heeft maandag beslist om geen beroep aan te tekenen tegen de beschikking van de arbeidsrechtbank waarbij de MIVB werd veroordeeld voor discriminatie op grond van godsdienst en geslacht. Een vrouw werd tot twee keer toe niet in dienst genomen omdat ze een hoofddoek droeg.

8 reacties

 • Claude Tanghe

  4 maanden geleden
  Gewoon het uniform verplicht te dragen en niks anders
 • eric debanne

  5 maanden geleden
  André degrote : heel juist en correct verwoord 👍 De nagel op de kop !
 • kristof torfs

  5 maanden geleden
  Discriminatie op basis van godsdienst, sorry maar dit is voor mij veel bruggen te ver.
 • Pieter Janssens

  5 maanden geleden
  Neutraliteit is misschien ook dat de werkgever neutraal beslist en eindelijk eens hoofddoekjes toelaat.. het zal de vrouwen een betere kans geven. Het hoofddoekje heeft geen invloed op het de competentie van de werknemer..
 • willem merken

  5 maanden geleden
  Uiteindelijk is het nog altijd de werkgever die beslist wie hij in dienst neemt. Daar heeft die hoofddoek niks mee te maken.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Hoofddoek als splijtzwam die regeringspartijen verdeelt: Brusselse regering worstelt met progressieve MIVB-agenda
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Hoofddoek als splijtzwam die regerings­par­tij­en verdeelt: Brusselse regering worstelt met progressie­ve MI­VB-agen­da

  Maandag heeft het bestuurscomité van de MIVB de deur voor het dragen van levensbeschouwelijke tekens binnen het bedrijf op een kier geplaatst. Nu een Open Vld-regeringscommissaris uit onvrede met die beslissing het gevoelige neutraliteitsdebat naar de regeringstafel verplaatste, lijkt de ploeg van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) op weg naar een regeringscrisis(je). Eensgezindheid over het neutraliteitsprincipe is ver zoek binnen het paarsgroene kabinet. “Dit is een echt cultuurdebat, geen technisch dossier. Het is moeilijk om een compromis te vinden.”