Minstens zes doden nadat jonge schutter Russische universiteit binnenvalt: beelden tonen hoe studenten uit raam springen om te ontsnappen

Een schutter is maandag de Russische staatsuniversiteit in Perm binnengedrongen. Volgens de laatste update van de Russische onderzoekscommissie zijn zes mensen om het leven gekomen. Bijna 30 anderen raakten gewond, meldt het ministerie van Volksgezondheid. De schutter zou zelf een student van de universiteit zijn. “Hij liet een afscheidsbrief achter waarin hij beweert deze aanval al jarenlang voor te bereiden”, zegt Ruslandkenner bij VTM NIEUWS, Carolien van Nunen. 

  1. Horeca Vlaanderen: “Mondmasker voor personeel is raar. We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels”
    Play

    Horeca Vlaanderen: “Mondmasker voor personeel is raar. We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels”

    Wie op restaurant of café gaat, zal een Covid Safe Ticket moeten voorleggen. De maatregel geldt vanaf 1 november en is enkel voor binnenruimtes nodig. Op het terras is een coronapas niet nodig. “We waren een koele minnaar van het Covid Safe Ticket”, zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. “Maar dat maakt het nu wel mogelijk dat je kan blijven genieten zoals nu.” Het horecapersoneel zal wel opnieuw een mondmasker moeten dragen en dat vindt De Caluwe raar. “We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels voor dezelfde activiteiten.”