Beelden van Ahad TV tonen een zware uitslaande brand. Op het dak zouden veertig mensen vast zitten.
Volledig scherm
Beelden van Ahad TV tonen een zware uitslaande brand. Op het dak zouden veertig mensen vast zitten. © @ahadtv

“Minstens veertig mensen” gered op dak van brandend hotel

In de Iraakse stad Erbil is zondagavond een grote brand uitgebroken in het Hawler Plaza Hotel. Een journalist meldde op Twitter dat minstens veertig mensen vast zaten op het dak van het brandende hotel. Die werden allemaal gered door de hulpdiensten.

 1. Sander Loones (N-VA) vraagt De Croo inzage in communicatie met De Bleeker: “Hij gaf zijn akkoord voor begroting”
  1

  Sander Loones (N-VA) vraagt De Croo inzage in communica­tie met De Bleeker: “Hij gaf zijn akkoord voor begroting”

  Kamerlid Sander Loones (N-VA) vraagt premier Alexander De Croo in een brief om inzage in zijn communicatie met zijn partijgenote en voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD) over de verspreiding van de eerste versie van de begroting 2023. Hij doet dat nadat een medewerker van De Bleeker te kennen heeft gegeven dat het kabinet-De Croo "expliciet" zijn akkoord zou gegeven hebben voor de gewraakte begroting die De Bleeker had ingediend. De woordvoerder van De Croo ontkent dat.
 2. Nederlandse politie beëindigt illegale rave met 3.000 bezoekers: ook veel Belgen aanwezig
  Play
  4

  Nederland­se politie beëindigt illegale rave met 3.000 bezoekers: ook veel Belgen aanwezig

  In Nederland heeft de politie vannacht ingegrepen bij een illegaal feest waar veel bezoekers op af waren gekomen. Daarbij werden afritten van de snelweg afgesloten om meer feestgangers te weren. Volgens de organisator waren er zo’n 3.000 feestgangers aanwezig in Ammerzoden (Gelderland), vlak bij ‘s Hertogenbosch. Rond 7.45 uur ging de muziek uit en kwamen de feestgangers naar buiten.
 1. Bart De Wever (N-VA) schiet met scherp op PS: “Mensen moeten beseffen hoe erg de situatie is en dat de PS dit doelbewust organiseert”
  Politiek

  Bart De Wever (N-VA) schiet met scherp op PS: “Mensen moeten beseffen hoe erg de situatie is en dat de PS dit doelbewust organi­seert”

  N-VA-voorzitter Bart De Wever is enkel bereid om in 2024 in een regering te stappen die het confederalisme organiseert. Dat zei hij zaterdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens hem is het begrotingstekort niet meer op te lossen in een federale context en is het tijd voor verandering. Hij wijst met een beschuldigende vinger naar de Franstalige socialisten.