Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
© Gregory Van Gansen / Photo News

Minstens tien jaar tijd nodig om natuur te herstellen na brand Brecht

Brecht/WuustwezelHet zal minstens tien jaar en vijf miljoen euro vergen om de zwaar beschadigde natuur op en rond het militaire domein van Brecht te herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt na de eerste analyses van INBO en Natuur en Bos. Burgemeester Sven Deckers (N-VA) reageert opgelucht. “Tevreden dat ze hier écht werk van willen maken.”

17 reacties

 • karel daneels

  1 jaar geleden
  laat de natuur daar gewoon zijn gang gaan die zal zich wel herstellen op haar manier en daar heb je geen miljoen voor nodig of moet er weer geld in bepaalde zakken verdwijnen
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 jaar geleden
  en wat als die brand was veroorzaakt door een bliksem inslag? want dat kan niet meer als je de leiders hoort spreken.
 • marc castermans

  1 jaar geleden
  Het overheidsbeslag is in ons land meer dan 50%, het hoogst in de wereld. De return is armtierig en dus is het terecht dat als de overheid fouten maakt, ze die ook vergoed. Dat het nu net de federale regering is en meer specifiek Defensie die opdraait voor die kosten, doet niks terzake. Bij deze heeft Demir overschot van gelijk.
 • Benny Deridder

  1 jaar geleden
  Wanneer wordt het eindeloze besparingsbeleid eens aangeklaagd Demir ? Door eindeloze besparingen op de werking van de overheid, deinen we langzaam af naar een ontwikkelingsland. Denk maar aan brokken beton die van de bruggen vallen enz .
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  in mijnen hof heeft de natuur de afgelopen weken ook zijn gang gegaan... op enkele weken tijd is er een enorme biodiversiteit ontstaan: paardenbloem, boterbloem, distel, netels, margrieten, madeliefjes, klaver, verschillende grassoorten, en nog tal van andere plantensoorten waar ik niet eens de naam van ken... en samen met al deze flora is en ook een rijke fauna gekomen: mollen, egels, muizen, kruipende insecten, vliegende insecten, vogels,... en dat allemaal gratis...
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Grote brand op militair domein Brecht wellicht veroorzaakt door brandbare fosforkogels die verboden waren, Demir stelt Defensie in gebreke

  Grote brand op militair domein Brecht wellicht veroor­zaakt door brandbare fosforko­gels die verboden waren, Demir stelt Defensie in gebreke

  Eind april ging er rondom het militair domein bij Brecht zo’n 570 hectare aan bos en heide in vlammen op. De bosbrand werd veroorzaakt door militaire schietoefeningen. Schietoefeningen met fosforkogels, zo blijkt nu - dat zijn brandbare kogels die eigenlijk niet gebruikt mochten worden, schrijft VRT NWS. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir stelt Defensie intussen formeel in gebreke voor de natuurbrand.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Vergelijkers gas en elektriciteit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs
  5

  Vergelij­kers gas en elektrici­teit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs

  Door de geëxplodeerde gas- en elektriciteitsprijzen is het enorm populair om te zoeken naar de ideale leverancier. Bij prijsvergelijker MijnEnergie waren er tijdens de eerste negen maanden van 2022 dubbel zoveel simulaties als tijdens dezelfde periode in 2021. Bij energieregulator VREG werd de V-test tijdens de eerste helft van dit jaar al bijna even vaak gebruikt als tijdens heel 2022. Maar er schuilt een addertje onder het gras: de geschatte jaarprijs.