Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © VTM NIEUWS

Minister Vandenbroucke: "Vorige Overlegcomité was voor mij reden om op 'reset' te drukken” - KU Leuven verplicht FFP2-masker bij mondelinge examens

“De komende weken zullen moeilijk worden", waarschuwde premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. De komende dagen en weken zullen records verbroken worden, midden januari worden tot 125.000 besmettingen per dag verwacht. “Om de impact op onder meer de zorgsector en het onderwijs zo klein mogelijk te houden, blijven de huidige maatregelen gelden”, klinkt het. Herlees hier het liveblog van donderdag 6 januari.

202 reacties

 • ANDRÉ OORTS

  4 maanden geleden
  politiekers smijt die nederlanders buiten zij komen hier alles verpesten goed voor de horica ja en wij maar testen en betallen om binnenkort opgesloten te worden begrijpen wie begrijpen kan
 • Hans De Tant

  4 maanden geleden
  Het gaat teveel over de cijfers, terwijl het over de mensen zou moeten gaan.
 • dretie munkies

  4 maanden geleden
  De regering heeft weer een kans laten liggen om efficienter op te treden. Voorbeeld : laat alle Belgen die besmet terugkeren van een vakantie uit het buitenland een ferme boete betalen !
 • Peter Coene

  4 maanden geleden
  @ Bob Van Heusden, zou het mogelijk zijn dat de wintersport en het toerisme er voor iets tussen zit ?
 • Lecocq Daniel

  4 maanden geleden
  Al 2 jaar zitten onze door de machthebbers aangeduide experten er grandioos naast met hun oplossingen, maar andere experten worden de mond gesnoerd. Lyssenkisme noemt men dat.