De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © EPA

Minder mensen bij vliegveld Kaboel na waarschuwing VS voor “zeer waarschijnlijke aanval in komende 24 tot 36 uur”

UPDATEDe Amerikaanse ambassade in Afghanistan heeft zondagochtend Amerikanen nogmaals opgeroepen uit de buurt te blijven van de luchthaven in Kaboel vanwege een “specifieke, reële dreiging”. Een anonieme veiligheidsfunctionaris op het vliegveld meldt aan persbureau Reuters dat de groepen mensen bij de poorten van de luchthaven kleiner zijn geworden sinds de laatste waarschuwingen over een mogelijk nieuwe terreuraanval.

 1. Trump speecht over schietpartij in Texas: “Het bestaan van kwaad is een van de beste redenen om burgers te bewapenen”
  UPDATE

  Trump speecht over schietpar­tij in Texas: “Het bestaan van kwaad is een van de beste redenen om burgers te bewapenen”

  De Amerikaanse oud-president Donald Trump blijft ondanks het bloedbad op een basisschool in Texas erbij dat burgers wapens moeten kunnen dragen om zichzelf te verdedigen. Dat heeft hij gezegd in een speech tijdens het jaarlijkse wapenlobbycongres van de National Rifle Association (NRA). Eerder publiceerden media, waaronder The Washington Post, al passages uit zijn toespraak waaruit dat naar voren kwam.
 2. Gouverneur Texas beweert misleid te zijn over politieoptreden tijdens bloedbad: “Ik ben woedend”

  Gouverneur Texas beweert misleid te zijn over politieop­tre­den tijdens bloedbad: “Ik ben woedend”

  Greg Abbott, de gouverneur van Texas, is naar eigen zeggen misleid geweest over het politieoptreden tijdens de schietpartij in de basisschool in Uvalde, waarbij 21 doden vielen onder wie 19 kinderen. Dat zei hij vrijdag tijdens een persconferentie. Hij had de informatie die hij na het bloedbad had ontvangen doorgegeven aan het publiek, “maar bepaalde informatie die ik kreeg, blijkt niet te kloppen en daar ben ik woedend over”.