Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © JVK

Minder elektriciteit uit hernieuwbare bronnen in Vlaanderen in 2019, wereldwijde vermindering van steenkool

In Vlaanderen was vorig jaar 33,69 procent van de geleverde elektriciteit “groen”, met andere woorden afkomstig van hernieuwbare energiebronnen. Dat was iets minder dan in 2018, toen 36 procent. Ook wereldwijd groeit de aandacht voor het milieu. Japan wil oude kolencentrales sluiten tegen 2030 en Duitsland wil het gebruik van steenkool laten uitdoven tegen 2038.

0 reacties

 1. Slimme meter, weggevallen subsidies en lage energieprijzen: zijn zonnepanelen nog even rendabel?
  PREMIUM
  Energie

  Slimme meter, weggeval­len subsidies en lage energie­prij­zen: zijn zonnepane­len nog even rendabel?

  “Wie pas in september of oktober zonnepanelen bestelt, valt uit de boot.” Dat zeggen installateurs als reactie op de nieuwe rush op de panelen. Maar wat betaal je momenteel voor een installatie op je dak? En duurt het niet langer voor die investering zichzelf terugbetaalt nu de energieprijzen erg laag zijn? Mijnenergie.be ging na hoe verschillende factoren je potentieel rendement beïnvloeden.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.