Ineos in de Antwerpse haven.
Volledig scherm
Ineos in de Antwerpse haven. © Photo News

Milieuorganisaties in beroep tegen omgevingsvergunning voor ethaankraker Ineos

De internationale ngo ClientEarth gaat samen met 13 andere ngo's in administratief beroep tegen de goedkeuring van het project van de petrochemische reus Ineos voor een ethaankraker in de haven van Antwerpen. Dat meldt ClientEarth vrijdagavond in een persbericht.

 1. “Stop met doen alsof je een Oxford-graad hebt”: aankomend Filipijns president ‘Bongbong’ Marcos onder vuur vanwege opsmukken cv

  “Stop met doen alsof je een Ox­ford-graad hebt”: aankomend Filipijns president ‘Bongbong’ Marcos onder vuur vanwege opsmukken cv

  Critici roepen Ferdinand ‘Bongbong’ Marcos Junior, die vorige week de Filipijnse presidentsverkiezingen won, op om de waarheid te vertellen over zijn niet afgeronde bacheloropleiding aan de prestigieuze Oxford University in het Verenigd Koninkrijk. Ondanks Bongbongs beweringen van het tegendeel, bevestigt de universiteit dat de dictatorszoon zijn in 1975 begonnen opleiding Filosofie, Politiek en Economie niet afgemaakt heeft. Dat meldt ‘The Guardian’.
 2. Federale regering wil meer inclusiviteit en veiligheid voor LGBTQI+-gemeenschap

  Federale regering wil meer inclusivi­teit en veiligheid voor LG­BTQI+-gemeen­schap

  België gaat inzetten op maximale inclusiviteit en veiligheid voor mensen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Dat blijkt uit het ‘federaal actieplan voor een LGBTQI+-friendly België’. Het plan - dat op de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) door onder meer premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz werd voorgesteld - bevat in totaal 133 maatregelen die tegen 2024 moeten worden uitgevoerd.
 3. Noord-Korea over corona-uitbraak: “Ballonnen en drones brachten virus over de grens met Zuid-Korea”

  Noord-Ko­rea over corona-uit­braak: “Ballonnen en drones brachten virus over de grens met Zuid-Ko­rea”

  Noord-Korea bevestigt voor het eerst een corona-uitbraak in het land. Dictator Kim Jong-un wijst met de vinger naar een gebrekkige distributie van medicijnen en spreekt van “een onverantwoordelijke werkmentaliteit”. Over hoe het virus het land binnenkwam, heeft het regime zo zijn eigen mening: ballonnen en drones zouden Covid over de grens met Zuid-Korea gebracht hebben. Waarnemers vermoeden dat de militaire parade van 25 april in de hoofdstad Pyongyang om de 90ste verjaardag van het Noord-Koreaanse leger te vieren een superspreaderevent was. Daar waren meer dan 20.000 militairen aanwezig, van wie er daarna sommigen positief testten.
 1. Engie stelt voorwaarden voor mogelijke verlenging Belgische kerncentrales

  Engie stelt voorwaar­den voor mogelijke verlenging Belgische kerncentra­les

  Energiebedrijf Engie heeft zijn voorwaarden bekendgemaakt voor de mogelijke verlenging van Belgische kerncentrales tot 2035. Het Franse bedrijf lijkt de kosten niet alleen te willen dragen. “Engie kan die verlenging enkel aangaan in het kader van een evenwichtige verdeling van de risico’s, met een vastomlijnd, stabiel en levensvatbaar reglementair kader over de vereiste investeringen, inclusief een duidelijk kader voor de ontmanteling van de kerncentrales en het nucleaire afval”, luidt het.