Milan belandt in verkeerde Sydney, hoeft gratis ticket naar juiste bestemming niet meer

Milan Schipper belandde per ongeluk in het Canadese Sydney in plaats van het zonnige Australische Sydney.
Kevin Hagens/fotobewerking Milan Schipper belandde per ongeluk in het Canadese Sydney in plaats van het zonnige Australische Sydney.
Milan Schipper hoeft niet meer naar Sydney, zelfs niet als de reis gratis is. Anderhalve maand geleden kreeg de Nederlander (18) veel persaandacht bij onze noorderburen na zijn hachelijke reisavontuur. Hij dacht toen op weg te zijn naar Sydney in Australië. Maar het vliegtuig bracht hem naar het ijskoude Sydney in de provincie Nova Scotia aan de Canadese oostkust.

Na een storm aan publiciteit kreeg Schipper als troost van een vliegmaatschappij een gratis ticket naar het warme Sydney aangeboden. Op kosten van Riksja Travel kon hij een ticket naar het goede Sydney boeken. Zijn vriendin Patty reageerde meteen enthousiast toen hij het aanbod via onze collega's van het Algemeen Dagblad kreeg. Toch aarzelde Milan wat.

Doorslag

Er ging van alles door z'n hoofd. Kon hij eventueel boeken en daarna nog annuleren, informeerde hij na enkele dagen. Uiteindelijk zijn het een paar dingen die de doorslag hebben gegeven, zegt hij. "Ik heb besloten om niet te gaan in verband met de vijftigste verjaardag van mijn vader en het hopelijk slagen van mijn vriendin."