Microbioloog Emmanuel André.
Volledig scherm
PREMIUM
Microbioloog Emmanuel André. © Joel Hoylaerts / Photonews

Microbioloog Emmanuel André duidt wat we wel en nog niet weten over omikron: “Ongeremd feesten geeft omikron dubbele versnelling”

Terwijl het Overlegcomité bijeenzat, was er nog veel onduidelijkheid over omikron. We leggen daarom vijf vragen voor aan microbioloog Emmanuel André, die als eerste waarschuwde voor de nieuwe variant. Hij vreest dat kerst en Nieuwjaar de omikronmotor nog twee keer kunnen laten optrekken. Maar hij heeft ook goed nieuws. “Maatregelen kunnen mogelijk sneller effect hebben op het verloop van de vijfde golf.”

29 reacties

 • Peter De blaere

  1 jaar geleden
  Alles wijst erop dat deze variant veel minder krachtig is dus we kunnen nu immuniteit kweken . Laat ons ophouden met die hysterie of straks zitten we aan vaccinatie 14 voor we het weten.
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Bij de tiende vaccinatie, gratis pizza.
 • luc schegers

  1 jaar geleden
  Nu is het wel genoeg geweest, is er echt geen ander nieuws ?? Of is het echt komkommertijd??
 • Tim De Cock

  1 jaar geleden
  Ik ben de indruk dat sommigen dit nog leuk vinden om de mensen blijven te pesten. Volg Frank Vdb zijn idee om enkel nog cst toe te kennen voor gevaccineerden en ex covid patiënten en al die maatregelen zijn niet meer nodig. Onze jeugd zal dan eeuwig dankbaar zijn. Zij worden het hardst gestraft en worden hier niet ziek van. Waarom buiten sporten met publiek niet mogen blijft ook een raadsel.
 • rik casteleyn

  1 jaar geleden
  In plaats van de verhaaltjes over verdubbelen en procenten , geef ons de juiste cijfers van de omikron besmettingen en geen achterbaks gedoe van tijd winnen om te spuiten . Wanneer sluiten de fabrieken want daar zitten de grote broeihaarden ( bandwerk is ideaal voor het virus ) .