Michel: "Vanaf vanavond verscherpte veiligheidsmaatregelen in België"

REUTERS
België verscherpt de veiligheidsmaatregelen vanaf vanavond nadat een gewapende man twee mensen verwondde tijdens een Thalys-rit tussen Amsterdam en Parijs. Dat laat de woordvoerder van premier Charles Michel weten. Michel heeft meteen het Strategisch Comité voor Inlichtingen en Veiligheid bijeengeroepen om het dreigingsniveau te evalueren.

De eerste minister heeft na overleg met Jan Jambon, de minister voor Binnenlandse Zaken, beslist om de specifieke veiligheidsmaatregelen op te voeren.

Daarnaast was er ook contact met de Nederlandse en Franse overheden. "Bovendien heeft de eerste minister contact gehad met de Franse president François Hollande, waarin hij de bereidheid duidelijk maakte om de samenwerking tussen Frankrijk en België in de strijd tegen het terrorisme op te voeren", zegt Frédéric Cauderlier, woordvoerder van de eerste minister.

Op microblogsite Twitter drukte Michel zijn medeleven reeds uit aan de slachtoffers. "Ik veroordeel de terroristische aanval in de Thalys en leef mee met de slachtoffers", luidde het.

Charles Michel en Jan Jambon.
BELGA Charles Michel en Jan Jambon.