Mexicaanse F1-piloot Pérez breekt met sponsor na grap over 'Muur van Trump'

Photo News
Force India-coureur Sergio Pérez is niet te spreken over een grap van één van zijn sponsors, Hawkers. De zonnebrillenfabrikant twitterde na de uitverkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten een foto van één van zijn modellen en richtte zich tot de Mexicanen. "Zetten jullie morgen deze bril op zodat men de wallen onder jullie ogen niet ziet tijdens de bouw van de muur?"

Hawkers doelde daarbij op de muur tussen de grenzen van Mexico en de Verenigde Staten, waar Donald Trump in zijn presidentscampagne geregeld op hamerde. Dit plan, dat miljarden kost, moet de instroom van illegale Mexicanen in de Verenigde Staten tegenhouden.

Vuile opmerking
Het grapje van Hawkers schoot in het verkeerde keelgat bij de Mexicaan Pérez. "Wat een vuile opmerking. Vandaag nog zet ik mijn samenwerking met Hawkers stop. Ik zal nooit toestaan dat iemand mijn land belachelijk maakt."Behalve tienduizenden retweets kreeg hij ook bijval van Esteban Gutiérrez, coureur bij Haas: "Heel goed!".

Ophef
Hawkers ging serieus door het stof na de ontstane ophef. "Beste vrienden, wij zijn zelf ook Mexicanen en hebben het als grapje bedoeld. Wij Mexicanen maken nou eenmaal overal een geintje van. We hebben alle aanstootgevende tweets verwijderd om niemand meer te beledigen.  We hebben een grote fout begaan. Het zal nooit meer gebeuren. Het spijt ons, Mexico." Pérez en Hawkers werkten pas sinds kort samen. Ze lanceerden recent een speciale Sergio Pérez-editie.

Photo News
Photo News
Photo News