Met een lach en een traan: kijk hoe duo's zich naar finale 'Mijn Pop-up' knokten

medialaan
De kandidaten van 'Mijn Pop-uprestaurant' hebben zenuwslopende weken achter de rug. Dries en Guus zetten de asperge centraal in Asparaguus in Hasselt, terwijl Liselotte en Miguel streetfood op de kaart zetten in Ket in Brussel. Straks weten we wie van beide duo's 100.000 euro wint, maar eerst blikken we terug op de lange weg die de kandidaten aflegden om in die felbegeerde finale te kunnen staan.

Miguel en Liselotte werden meteen neergezet als ex-koppel, een interessant kenmerk dat een rode draad zou worden doorheen de reeks. En de snedige humor van Liselotte dook ook al direct op, toen ze haar hond voorstelde als haar nieuwe vriend: "Sorry Miguel, ik heb iemand anders." Sergio was alleszins meteen enthousiast van hun streedfoodconcept en hun winnaarsmentaliteit: "Ik geloof in jullie", besloot hij na de eerste kennismaking.

Bekijk meer video's van Mijn Pop-uprestaurant! op vtm.be

Veel kijkers keken vol spanning of de voormalige geliefden misschien opnieuw in elkaars armen zouden vallen. En het ex-koppel grapte er geregeld zelf over.

Ze kregen bij de start wel al meteen af te rekenen met een grote tegenslag toen hun kok het plots liet afweten.

Dries en Guus

Dries en Guus hadden bij de start van het programma een 'duidelijk' concept voor ogen. Ze "gingen op zoek en probeerden een link te leggen naar de gevoelens die bij de avant-gardisten in het interbellum hebben geleid tot de vlucht naar het experiment", aldus Dries. Ze wilden "de huiselijke traditie doorbreken en grenzen verleggen", een uitleg waardoor jurylid Sergio Herman het hoorde donderen in Keulen: "Ik begrijp er geen kloten van", was zijn antwoord. Iets wat voor Sergio wel al meteen helder was, is dat Guus en Dries talent hebben. En ze hebben bewezen dat hij gelijk heeft.

Van in het begin werd al duidelijk dat Dries graag bedient op zijn eigen manier, iets wat we nog veel zouden zien.

Maar hij leerde snel bij:

Bekijk meer video's van Mijn Pop-uprestaurant! op vtm.be

En laat dat duidelijk zijn: het is echt wel een vak.

Je zenuwen onder controle kunnen houden is heel belangrijk!

Kamizake Miguel

In de reeks zagen we kok Miguel geregeld experimenteren. Hij schotelde juryleden zelfs gerechten voor die hij nog niet vaak had klaargemaakt. En ja, ook dat zat er van in het begin al in.

Maar Miguel gaf niet op.

En hij bleef experimenteren.

Het leverde hem de bijnaam 'Kamikaze Miguel' op.

Van flop naar top

De experimenteerdrift van Miguel was niet zonder risico, want Brussel dreigde zelfs even als eerste te moeten sluiten.

Het duo kreeg verder heel wat kritiek op hun interieur, dat volgens de jury het concept meer mocht benadrukken. En zo geschiedde:

De kritiek op het concept bleef, maar het eten werd wel steeds beter. Tijdens een hilarisch bezoek raadden de broers Boxy Miguel aan het simpel te houden. Maar ze vonden de gerechten wel top.

Ze hadden naar eigen zeggen al minder goed gegeten in sterrenrestaurants.

Miguel bleef ook Sergio verbazen:

En hij kon het opnieuw niet laten een recept te veranderen op het moment dat de jury kwam eten. Het deed Alex Callier wenen, al is daar natuurlijk ook weer niet heel veel voor nodig.

Bekijk meer video's van Mijn Pop-uprestaurant! op vtm.be

Hasselt verandert concept

In Hasselt lieten Dries en Guus het avant-gardeconcept uiteindelijk vallen. Ze besloten de asperge centraal te stellen. Guus kreeg het daar direct warm van.

Maar Guus kreeg het wel vaker warm.

Jaja, hij werd zelfs een echte womanizer!

Het nieuwe concept was niet direct een schot in de roos, al nam Sergio wel het woord 'schitterend' in de mond.

Maar het Hasseltse duo leerde snel bij, en kreeg een vrijstelling voor de eerste sluiting.

En ook de tweede:

Tegen het einde van de reeks ging er nog wel het een ander mis bij Asparaguus.

Grondig mis.

Liselotte

Maar laat ons de frisse verschijning Liselotte niet vergeten. Ze kleurde mee de reeks, en maakte ook politicus Bart Tommelein dadelijk duidelijk dat ze niet op haar mond is gevallen.

Ook Sergio en Sepideh werden fan van haar natuurtalent (en haar hapje).

Liselotte ging zelfs onverschrokken promo voeren bij grote concurrent Asparaguus.

Het duo ging dan ook verdiend naar de finale.

Ruzie

In beide restaurants vielen al eens harde woorden. Zo knetterde het tussen Guus en Sergio.

En ook Dries kon niet altijd even goed om met kritiek:

Maar meestal zat de sfeer in Hasselt goed:

In Ket zagen we meer strubbelingen.

Maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

En matenliefde kan heel innig zijn, wat dit kippenvelfragment nog maar eens bewijst. "Dat is mijne maat he jong."

Met een vriend in een zaak staan heeft echter ook nadelen.

Maar het is des te leuker wanneer je wint!