Met deze trucs van de sterren ziet je budgetoutfit er duurder uit

Olivia Palermo is een grote fan van goedkope kledingitems.
photo_news Olivia Palermo is een grote fan van goedkope kledingitems.
Van Kendall Jenner tot Kate Middleton, heel wat sterren zijn net als wij fan van betaalbare kleding van grote modeketens. Alleen zien die stuks er op hen vaak erg duur uit, terwijl wij dat gevoel zelden krijgen. We delen een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw favoriete items van H&M en Zara er meteen even classy uitzien.

Vermijd de droogkast
Wij gewone stervelingen kunnen niet elk kledingstuk maar één keer dragen, zoals dat bij menig celeb wel het geval is. Dus is het belangrijk om het wasmachine programma te gebruiken voor fijne was en de droogkast zoveel mogelijk te vermijden. Laat alles plat of op een kapstok drogen wil je dat je kleren er niet slobberig, gekrompen en goedkoop beginnen uitzien.

Combineer met stukken mooi op maat
Een mooie getailleerde blazer zoals Kate Middelton draagt of een broek die overal exact aansluit, kan ervoor zorgen dat je hele outfit er plots duurder uitziet. Ook als lang niet alle stukken écht duur zijn. Je kunt natuurlijk alle kledingstuks laten tailleren bij de kleermaker, maar wie goed zoekt, kan ook items van ketens scoren die perfect vallen.

Kies de juiste materialen
Stoffen als katoen, linnen en nep-suède zien er duur uit terwijl ze bijna niets kosten. Kunstzijde, acryl en polyester zien er daarentegen goedkoper uit en dat wordt alleen maar erger naarmate je ze draagt. Blijf daar dus net als de celebs van weg. Tegenwoordig kun je trouwens bij de ketens ook echte lederen jasjes en kasjmieren truien scoren aan zachte prijsjes. Zeker de moeite om in de gaten te houden.

Investeer in dure accessoires
Een mooie handtas en/of schoenen kunnen een outfit écht maken. Niet dat je per se een volledig maandloon aan een item moet uitgeven, maar ga op zoek naar een model dat er uitspringt en liefst gemaakt is van echt leer. Het zorgt ervoor dat de rest van je kleren er meteen ook chiquer zullen uitzien.

Kate Middleton in een broek van GAP.
photo_news Kate Middleton in een broek van GAP.