Met deze slimme stoel wil iedereen in het midden zitten

Thompson Aero Seating
Raamzitje, gangzitje, middenzitje. Dat is meestal de volgorde van zetelvoorkeur op het vliegtuig. Niemand zit graag in het midden, waar het vaak armworstelen is. Maar dat kan binnenkort verleden tijd zijn. Dankzij deze slimme stoelen.

Al meer dan honderd jaar brengen vliegtuigen hun passagiers ter bestemming. Heel vaak worden er rijen van drie zetels gevormd, waarbij de middelste stoel de minst populaire is. Maar het Noord-Ierse Thompson Aero Seating heeft daar een oplossing voor. Probleem: het leurt er al sinds 2008 mee en voorlopig vind je hun zetels nog niet terug op passagiersvliegtuigen. Maar daar kan snel verandering in komen, meent het bedrijf.

Wat heeft de 'Cozy Suite' in petto? De middelste zetel krijgt extra troeven dankzij de twee zijwaartse zachte hoofdsteunen en de voldoende eigen ruimte op de armleuning. Verder kan de zitting van de nieuwe zetels weggeschoven worden zodat plaatsnemen en naar het toilet gaan een pak vlotter kan verlopen.

Slaap zacht
De zetelruggen worden vervaardigd uit harder materiaal, zodat die vervelende ettertjes achter jou je niet de hele tijd wakker kunnen stampen. En omgekeerd: als je zelf wil gaan liggen, dan schuift je stoel handig uit zonder dat je je buren daarbij stoort.

Ook het uitschuifbaar tafeltje krijgt een betere functionaliteit. Je kan het half of helemaal gebruiken. Voor alle duidelijkheid: het gaat hier wel degelijk over economy class.

Bovendien wint ook de luchtvaartmaatschappij bij het implementeren van de slimme zetels, die geschraagd opgesteld worden. Er kunnen er meer van geplaatst worden in de cabine dan vandaag het geval is met de huidige stoelen. Afwachten maar of deze vlieger straks echt opgaat.

kosReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels