Zomer Challenges.
Volledig scherm
Zomer Challenges. © RV

Met de HLN Zomer Challenges maken we samen van België het mooiste vakantieland ter wereld

Met afgelaste reizen, onzekere bestemmingen en coronamaatregelen lijkt de vakantie plots een uitdaging. Maar met de HLN Zomer Challenges willen we die op de meest positieve manier aangaan: samen met jullie maken we van België het mooiste vakantieland ter wereld. De grootste namen en experts dagen je uit om — gewoon vanuit je kot of je vakantieadres — er de boeiendste zomer ooit van te maken. Of je nu dag na dag meeschrijft aan een thriller met Pieter Aspe, leert wijn proeven met Sepideh, kookt met Pascale Naessens of liever fietst of wandelt met Tom Boonen of Sven Ornelis, je kiest zelf aan hoeveel en welke challenges je deelneemt. Eén ding is zeker: saai wordt het deze zomer geen moment.

 1. Wolk van zwaveldioxide van vulkaanuitbarsting La Palma bereikt België, moeten we ons zorgen maken?
  Play

  Wolk van zwaveldi­oxi­de van vulkaanuit­bar­sting La Palma bereikt België: is dat gevaarlijk?

  De vulkaan op La Palma blijft lava en as spuwen. Niet enkel het Canarische eiland La Palma ondervindt de impact van de vulkaanuitbarsting. Tijdens de uitbarsting is er immers een grote hoeveelheid zwaveldioxide vrijgekomen en die verplaatst zich in de vorm van een wolk. Die wolk heeft intussen ook ons land bereikt. “We hebben helemaal niets om ons zorgen over te maken”, stelt wetenschapsexpert Martijn Peters gerust.
 2. Zoektocht naar verdwenen non: wist zuster Gaby te veel over kanunnik in lingerie?
  PREMIUM

  Zoektocht naar verdwenen non: wist zuster Gaby te veel over kanunnik in lingerie?

  In de tuin van het afgebroken Sint-Vincentiusklooster in Dendermonde werd gezocht naar het lijk van zuster Gaby: een zoektocht die opnieuw niets opleverde. De non verdween een kleine veertig jaar geleden van de aardbodem. Alles wees in de richting van de directeur van de kloosterschool, kanunnik Gaston Mornie. Zuster Gaby was zijn chauffeur en zo op de hoogte van zijn seksuele uitspattingen. De priester bekende echter nooit en nam zijn geheim mee in het graf.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden, nummer 1722 geactiveerd: “Stormschade mogelijk”, ook buurlanden kampen met felle wind
  7

  “Stormscha­de mogelijk”: code geel voor rukwinden, ook buurlanden bereiden zich voor op storm

  Vanavond en vooral tijdens de nacht verwacht het KMI regen en soms fikse buien, mogelijk vergezeld van enkele donderslagen. De wind neemt in kracht toe en wordt vrij krachtig tot krachtig in het binnenland en tijdelijk zelfs zeer krachtig aan zee. In de meeste streken worden rukwinden van 70 tot 90 km/u verwacht en lokaal is zelfs 100 km/u niet uitgesloten. Het KMI kondigt alvast code geel af voor het hele land tussen 23 uur vanavond en donderdag 14 uur.