Meisje (14) huilt tranen van geluk als ze hoort dat ze eindelijk nieuw hart krijgtMacey Wright (14) uit Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah heeft eindelijk het verlossende telefoontje gekregen waar ze al zo lang op wachtte: er is een ruilhart voor haar. Het aangrijpende filmpje waarin te zien is hoe ze in tranen uitbarst als ze het nieuws krijgt, is al bijna 190.000 keer bekeken en 1.700 keer gedeeld.

Het was haar mama Patrice die de beelden maandag maakte. "Ze hebben net gebeld", horen we haar zeggen. "Ze zeiden dat ze nog niet zeker waren, maar dat we klaar moeten staan. Over een uur bellen ze en dan moeten we meteen in de auto zitten en kunnen vertrekken."

Macey werd geboren met een hartafwijking, waardoor ze al verscheidene keren een openhartoperatie moest ondergaan. De laatste nog maar drie jaar geleden. Maar dit jaar verzwakte haar hart opeens. Ze kreeg meteen een hogere plaats op de wachtlijst voor een transplantatie omdat de tijd begon te dringen.

Spelen was voor Macey vroeger nooit makkelijk.
Facebook Spelen was voor Macey vroeger nooit makkelijk.

Dapper

Maandag was het dan eindelijk zo ver. Een uur na het telefoontje waren Macey en haar ouders al op weg naar het Primary Children's Medical Center, nadat ze de bevestiging hadden gehad dat het hart wel degelijk in aanmerking kwam voor het meisje. Dezelfde dag nog werd ze geopereerd.

Macey met haar ouders in het ziekenhuis, net voor de operatie.
Facebook Macey met haar ouders in het ziekenhuis, net voor de operatie.

Volgens haar mama is de operatie goed verlopen. "Ze is wakker en ze lacht", vertelt ze. "Ze is zo dapper. Want er komt zo veel bij kijken. Ze voelt zich niet lekker en dan zijn er al die emoties. Ze beseft heel goed wat het betekent, om een donorhart te krijgen. Het maakt haar ook een beetje triest voor de familie van de donor. Ze heeft het daar best moeilijk mee, maar ze is tegelijk heel dankbaar voor het geschenk dat ze gekregen heeft."

Emotioneel
Patrice deelde de video van het moment dat ze het goede nieuws aan haar dochter bracht op de speciale Macey's New Haert Facebookpagina. "Ik wilde dat iedereen zag hoe fantastisch het nieuws was voor ons. Ze is zo een lief en zacht meisje. Ik wist dat ze emotioneel zou zijn, maar ik had niet gedacht dat ze zó door het dolle heen zou zijn."

Macey luistert naar haar nieuwe hart.
Facebook Macey luistert naar haar nieuwe hart.