Medewerker Vanackere is ook Belfius-bestuurder

Minister van Financiën Steven Vanackere.
BELGA Minister van Financiën Steven Vanackere.
Een van de leden van de raad van bestuur van Belfius is Wouter Devriendt. Niet het gelijknamige kamerlid van Groen, maar een gewezen Fortis-bankier. Devriendt is echter niet alleen onafhankelijk bestuurder van de overheidsbank. Op zijn profiel op de sociaalnetwerksite LinkedIn staat dat hij vandaag twee functies heeft. 'Non-executive director bij Belfius' en 'Expert, office of the deputy prime minister and minister of finance'. Dat schrijft de krant De Morgen vandaag.

Op de website van Belfius wordt met geen woord gerept over zijn activiteiten bij Vanackere. Daar staat dat hij sinds 2011 adviseur financiële sector is voor de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Bij de overheidsholding - die onder meer de participatie in Belfius beheert - luidt het dat het om een tijdelijke opdracht gaat.

Het kabinet-Vanackere benadrukt dat Devriendt niet langer aan de slag is op het kabinet. "Al overlegt hij regelmatig met de minister", klinkt het. De laatste dagen waren de contacten tussen beide volgens sommigen zelfs "erg intensief". Op de vraag sinds wanneer hij niet meer op het kabinet werkt, komt geen antwoord. "Daarvoor moet u bij de FPIM zijn." Het kabinet laat alleen nog weten dat Devriendt in het verleden ook als expert gedetacheerd was naar het kabinet van Didier Reynders (MR) toen die laatste minister van Financiën was.