Mazelen breken uit in Calais en Duinkerke

In het vluchtelingenkamp in Calais zijn meerdere gevallen van de mazelen vastgesteld. Ook in het kamp van Duinkerke zouden de eerste gevallen gemeld zijn, al is daar de diagnose nog niet bevestigd door het Franse Artsen Zonder Grenzen. Dat heeft de hulporganisatie vanavond bekendgemaakt.

Oproep tot voorzichtigheid voor vrijwilligers
De mazelen zijn een zeer besmettelijke ziekte die tot twee uur lang kan overleven op de handen en op kledij. "Om de verdere verspreiding van deze zeer besmettelijke ziekte tegen te gaan, roepen we alle vrijwilligers op om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Zelfs wie ingeënt is tegen de mazelen, kan ze nog altijd verspreiden. Vooral zwangere vrouwen en mensen die niet gevaccineerd zijn tegen de mazelen raden we ten sterkste af om zich de komen weken nog naar het kamp te begeven."

Inentingen
Artsen Zonder Grenzen plant een grote vaccinatiecampagne op beide plaatsen. Aangezien dit in overleg moet met de Franse overheid, zal het wellicht nog tot eind deze week duren alvorens deze opgestart kan worden in Calais. In Duinkerke zal het zelfs pas de week nadien kunnen. Iedereen die zich ter plaatse begeeft wordt opgeroepen tot uiterste voorzichtigheid om de ziekte niet verder te verspreiden.

Kinderen in het kamp in Duinkerke.
Photo News Kinderen in het kamp in Duinkerke.
Calais.
Calais.


Video