De Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell.
Volledig scherm
De Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell. © AFP

Maxwell kent eind juni straf vanwege medeplichtigheid aan kindermisbruik

Ghislaine Maxwell zal 28 juni horen welke straf ze krijgt voor ronselen van jonge meisjes voor Jeffrey Epstein. Dat heeft de rechter in New York vrijdag vastgelegd, zo blijkt uit gerechtsdocumenten.

  1. Nam de Queen de titels van Andrew af om het fortuin van de monarchie veilig te stellen? “Ze heeft opgetreden als staatshoofd, niet als moeder”
    PREMIUM
    Royalty

    Nam de Queen de titels van Andrew af om het fortuin van de monarchie veilig te stellen? “Ze heeft opgetreden als staats­hoofd, niet als moeder”

    De kogel is door de kerk. Prins Andrew (62) moet zijn militaire titels en koninklijke patronages inleveren. Een moeilijke, maar te verwachten sanctie van de Queen (95). “Er moest een beslissing genomen worden. Alles wat het koningshuis deed, werd overschaduwd.” Voor de hertog van York, de lievelingszoon van koningin Elizabeth, is het een bittere pil om te slikken. De lijdensweg van de Britse royal is ook nog lang niet voorbij. Wellicht moet hij nog andere privileges inleveren, ook financieel staat hij er allesbehalve goed voor.